Emil Boc: Fuziunea PDL-PNL ar trebui discutată după alegerile prezidenţiale, anul viitor

| 09 iul, 2014

Congresul de fuziune dintre PDL şi PNL ar trebui să aibă loc abia după alegeri, în 2015 şi nu la data programată, luna aceasta, pe 26, susţine fostul preşedinte democrat-liberal Emil Boc.

Acesta este de părere că atât PDL, cât şi PNL ar trebui să se concentreze pe formarea unei alianţe în vederea alegerilor prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, urmând ca până anul viitor să îşi regăsească, împreună, o nouă identitate.

'Va fi o alianţă electorală între PDL şi PNL în perspectiva alegerilor prezidenţiale, după care cred că rămâne timp în 2015 să discutăm despre modalitatea în care se va face fuziunea, cu privire la nume şi alte detalii. Dacă suntem realişti, anul acesta ar trebui să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă alianţă şi câştigarea alegerilor prezidenţiale şi chestiunea numelui să fie lăsată pe anul viitor', a spus Boc.

Fostul premier a declarat în repetate rânduri că îşi doreşte ca PDL să nu îşi piardă identitatea, deoarece are un 'blazon de apărat' şi că ar trebui ca cele două formaţiuni să se regăseacă într-o formulă cu totul nouă, care să le reprezinte în egală măsură.

Boc a precizat că unificarea celor două partide ar putea fi făcută prin absorbţie, variantă care, speră el, nu se va întâmpla, sau poate fi o fuziune care să ducă la crearea unui nou partid.

Un alt motiv pentru care Emil Boc crede că ar fi normal ca ideea fuziunii să fie lăsată deoparte până anul viitor este cel de natură juridică, deoarece, până la momentul alegerilor prezidenţiale din toamnă, nu mai este suficient timp pentru îndeplinirea procedurilor legale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ