Emil Hurezeanu, despre incidentul din Marea Neagră: Războiul poate porni de la un accident

| 02 iun, 10:48

„Pericolul continuă să fie accidentul”, a spus Emil Hurezeanu despre incidentul de zilele trecute din Marea Neagră, când un avion de vânătoare rusesc Su-24 a fost trimis să întâmpine distrugătorul american USS Ross.

Emil Hurezeanu a spus că incidente precum cel de ieri din Marea Neagră, când un avion de vânătoare rusesc a survolat nava USS Ross, se transferă în Marea Chinei de Sud, acolo unde „rușii să alătură chinezilor, considerând că e o formă de ofensivă militară americană, pe care vor s-o contracareze împreună cu chinezii”, conform Digi24.

„Dincolo de punerea în mișcare a mecanismelor militare, care sunt în sine amenințătoare și prin intensitate și prin repetiție în ultimii ani, aproape că nu mai anunță doar un război hibrid, ci îl avizează pe cel convențional. Forțe militare, schimbări de tactică și de strategie la sediul NATO, în doctrina militară a Rusiei, sisteme noi de alertă, de concentrare, de mișcări de trupe...

Pericolul continuă să fie accidentul. Accidentul! Dacă un distrugător american trage în direcția unui bombardier sau un bombardier scapă din greşeală, admitem că și asta e posibil, o "bombiță" pe un distrugător? Distrugându-l! Dacă intrăm într-un conflict militar pornind de la un accident, ce se întâmplă atunci? Și el este posibil într-o astfel de aglomerare, cu trafic încărcat de arme, muniții și soldați”, a declarat Emil Hurezeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ