Emir Kusturica a început filmările la o nouă producție. Monica Bellucci, în rol principal

| 19 aug, 2013

Filmările la următorul lungmetraj al regizorului sârb Emir Kusturica, care o are în rolul principal pe actriţa italiană Monica Bellucci, au început miercuri în Bosnia, relatează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Monica Bellucci a ajuns marţi în Bosnia, unde va participa timp de aproape două luni la turnarea acestui lungmetraj, o poveste de dragoste în vreme de război, care ar urma să fie prezentat la ediţia din 2014 a Festivalului de la Cannes. "Monica va filma circa 50 de zile. Planul nostru este să încheiem filmările în noiembrie, iar filmul ar urma să fie prezentat anul viitor la Festivalul de la Cannes", a declarat, miercuri, Kusturica, într-o conferinţă de presă la Trebinje, în sudul Bosniei, unde vor fi turnate majoritatea scenelor cu actriţa italiană.

Filmul, "Na mlijecnom putu" ("Pe Calea Lactee"), va fi o trilogie care care va avea ca punct de plecare un scurtmetraj pe care regizorul, născut în Bosnia, l-a făcut în urmă cu doi ani în cadrul unui film colectiv şi în care el însuşi interpretează rolul unui călugăr creştin-ortodox. El va interpreta de asemenea rolul principal masculin şi din noul său film. "Această poveste s-a întâmplat parţial în viaţa reală şi este parţial rezultatul unei ficţiuni. Este o poveste de dragoste, de război, cu o dimensiune mitologică, cu rolul pe care l-a jucat şarpele în viaţa oamenilor înainte de Vechiul Testament", a spus Kusturica, de două ori laureat cu Palme d'Or la Cannes.

Agent secret cu tată sârb şi mamă italiancă

Monica Bellucci va juca rolul unui agent secret cu tată sârb şi mamă de origine italiană, al cărei cap este pus la bătaie de serviciile secrete care o urmăresc. Ea se îndrăgosteşte de un bărbat care transportă zilnic lapte trecând liniile de front şi care creşte şerpi în locuinţa sa.  "Sunt extrem de motivată. Faptul că fac parte din acest proiect îmi provoacă o mare emoţie. Va fi extrem de dificil, ca la orice film, dar extrem de intens. Voi învăţa multe despre munca mea", a declarat Monica Bellucci în engleză. "Poate fi orice război, deoarece subiectul vorbeşte despre natura fiinţelor umane. Chiar dacă noi vorbim de război, de violenţă, este ceva mai profund, spiritual", a adăugat ea.

Întrebat despre actriţa aleasă pentru rolul principal în filmul său, Kusturica, care nu a mai realizat un lungmetraj de cinci ani, a răspuns că este vorba de o "femeie în adevăratul sens al cuvântului". "Monica este extrem de feminină, în timp ce rolul pe care îl va interpreta este exact contrariul. De ce Monica? Pentru că nu există în acest moment o altă persoană mai bună pentru acest rol", a spus regizorul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ