Enoriașii Bisericii Adorării lui Traian Băsescu se încaieră între ei

| 16 noi, 2013

În mod clar se întâmplă ceva. Apele politicii din jurul președintelui Băsescu se tulbură pe zi ce trece și au început să dispară ca prin minune fumurile de factură iceristă care-l înconjurau până acum pe Traian Băsescu numai cu frișca groasă a laudelor cele mai alese.

Dacă până acum tot ce spunea și tot ce făcea președintele era fără excepție doar bine spre excepțional, de câteva zile încoace un val de revoltă surdă își ridică creasta unde ne-am fi așteptat mai puțin, în tabăra susținătorilor cei mai vehemenți de altădată, pe tema creditului care i-au permis Ioanei Băsescu achiziționarea a aproximativ 300 de hectare de teren agricol în Călărași.

Numai naivii își pot imagina că mașinăria de propagandă a președintelui a funcționat doar cu bune intenții. Practic, de când a fost scos ICR de sub tutela financiară a președintelui, această mașinărie mai funcționează doar cu aburi de combustibil. Dar ceea ce vedem acum este altceva. Aici este vorba de un semnal de altă factură, dat de nu se știe cine și care s-a propagat nu se știe cum, un semnal suspect care a ajuns concomitent la foarte mulți lideri de opinie. Reacția lor este frapantă pentru toți ceilalți.

Totul pare să fi scăpat de sub control din clipa în care Vasile Blaga, ajuns în emisiunea lui Turcescu, i-a dat-o din rever președintelui, anulând în trei fraze tot constructul diversionist al acestuia despre o eventuală susținere a lui Crin Antonescu în cursa pentru Cotroceni. Tot la Turcescu s-a văzut și o hachiță de zile mari, care m-a făcut să mă întreb când se va trezi ziaristul de odinioară din adâncul lui Cristoiu. Acesta, cum nu l-am mai văzut de foarte mult timp, a intrat într-o controversă acidă cu realizatorul și ceilalți doi invitați, Grigore Cartianu și mai ales cu Sabin Orcan. În urma acestui schimb de replici, Cristoiu a declarat: „Dacă mai faceți emisiuni din astea, nu mă mai chemați. Eu la Biserica Adorării lui Traian Basescu nu mai vin. Ceilalți, de la Antena 3, sunt spălați pe creier. Nu fiți și voi spălați pe creier, dar pe invers.” Am putea să ne întrebăm ce anume l-a determinat pe Ion Cristoiu să fluiere în amintita Biserică și să presupunem că s-a trezit cu fața la cearceaf și a avut o zi mai proastă. Ne încăpățânăm însă să ne întrebăm de ce tocmai acum? În paralel, din toate zonele care-l susțineau necondiționat pe Traian Băsescu, se semnalează atacuri.

Dan Cristian Turturică a publicat un material jumi-juma, în care a strecurat toate trimiterile posibile la ”latura întunecată a trecutului președintelui” şi la afacerile pe care le-a avut ca primar general chiar cu Sorin Roșca Stănescu, actualul său adversar. Dan Tapalagă aproape că îl somează pe ”agricultorul Băsescu” să publice condițiile de creditare și, nu în ultimul rând, să respecte primul regulile și pretențiile moralizatoare pe care le-a avut de-a lungul timpului de la adversarii săi. Cristian Pantazi face trimitere la vechea butadă cu chestorul și i-o spune lui Băsescu de la obraz: Nu e bine, domnule președinte! Pantazi amintește de traficul de influență evident pe care-l reprezintă apelul lui Băsescu în interesul bancherului Ghețea și, fără să vrea, răspunde propriei sale interogări din alt articol: de ce nu mai vrea Barosso să se afișeze cu Băsescu și-l preferă pe Victor Ponta? Păi, colega, uite de aia, că de unde nu e nici Dumnezeu nu mai cere...

Revenind la emisiunea lui Turcescu, să remarcăm și fibrilația în care a intrat consilierul Lăzăroiu, care nu mai știa cum să-l oprească pe guralivul de Mihail ”Horia” Neamțu, care se apucase și el, ca într-o doară, să spună că ceea ce a făcut președintele în cazul cumpărării terenurilor nu este tocmai în regulă.

Deci, pentru cine trag clopotele, dragă Mitică? Să nu-mi spuneți că pe toți aceștia i-a apucat un acces subit și moralizator împotriva jupânului periat de zor până acum. Aceștia nu sunt de nicio formă din categoria propagandiștilor mărunți și postacilor spulberați cu dibăcie de Ponta prin scoaterea ICR de sub influența președintelui. Ceea ce se întâmplă acum pare a se lega subtil de cel puțin două evenimente externe, unul care a avut loc – și ne referim la întâlnirea lui Ponta la nivel înalt în America – și altul care nu s-a mai petrecut – și aici ne vom aminti că după criticile la adresa lui Iohannis, Băsescu nu a mai văzut nicio secundă de la Frau Merkel. Toate semnalele de mai sus - cu reținerea că enumerarea nu este exhaustivă – miros a schismă politică profundă și par să se lege și de Vasile Blaga, pentru că toate vocile de mai sus își continuă criticile la adresa USL și a premierului Victor Ponta. Există posibilitatea ca dreapta să fi început o coagulare dar nu în sensul dorit de Traian Băsescu ci chiar împotriva acestuia. Președintele pare să fi decăzut la nivelul unui simplu obstacol în cursa electorală, care se cere înlăturat de urgență.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2013
DelMihay
VREI SA CASTIGI UN BAN IN PLUS?
Dorim sa conlucram cu persoane care vor sa lucreze de acasa ( freelanceri ) pe calculator.
Despre ce este vorba?!
Te înscrii în cadrul Campaniei MailDirect - prima si singura platformă din Romania care foloseste Email Marketing-ul in mod legal - primiţi zilnic e-mailuri pe care trebuie sa le deschideţi...si banutii se aduna.
Inca nu te-am convins? Primesti 10% din castigul intregii tale echipe!
Înscrie-te pe link-ul următor şi începe să câştigi bani chiar din acest moment.
Fa bani de acasa!! Inregistreaza-te: ://www.maildirect.ro/inregistrare/2051fb172ed97959e0ea723624cb180d. PRIMESTI 6$ AUTOMAT LA INREGISTRARE!!!
17 noi, 2013
mynka
hau ab uslistilor
la zdup,cu ruinatorii uslamisti,care,au distrus si distruge Romania
noatra!!!!
16 noi, 2013
Stef
slab articol
Autorul este enorias al Bisericii Slujirii USL. ! Ca de obicei, ataca pe Basescu si suporterii Presedintelui, cautand sa aduca servicii usl-ului, servicii care, fara indoiala, ii aduc foloase! Nu are importanta pentru ziarist ca face un deserviciu tarii si concetatenilor lui!
16 noi, 2013
kostas
enoriasii bisericii basiste
Stimate stefi , cred ca ai orbul gainilor daca nu vezi ca epoca basescu s-a dus . Mai rau este ca acesta nu va socoteala penru cele faptuite
17 noi, 2013
dorin
Stimate Stef,ai perfecta dreptate in privinta autorului acestui articol,un adevarat si jalnic propagandist USL.In ceea ce priveste reactia lui Kostas,alt adorator USL,acesta ar trebui sa se uite mai bine la "
"cele faptuite "'de penalii din PSD si PNL

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ