Eugen Teodorovici: A doua rectificare bugetară va fi în octombrie

| 31 iul, 12:49

A doua rectificare bugetară din acest an va avea loc la finalul lunii octombrie, în urma unei analize preliminare a modului în care ordonatorii de credite au cheltuit banii alocați, a declarat, vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.

"În octombrie, la a doua rectificare, vom face o analiză să vedem cum au fost cheltuite sumele alocate la această rectificare. Dacă nu s-au cheltuit, vom proceda la fel: să alocăm sumele în zonele de interes în economie, să se cheltuie eficient", a explicat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a precizat că la actuala rectificare bugetară s-a ținut cont de modul în care au fost cheltuiți banii și nu au fost realizate alocări artificiale, necorelate cu necesitățile, notează Agerpres.

Ministrul Finanțelor a reamintit că actuala rectificare bugetară este una pozitivă, nu afectează ținta de deficit de 1,86% din PIB pentru 2015.

Citește și:  Rectificarea aprobată de Guvern include și bugetarea OG privind creșterea salariilor înalților demnitari


În plus, Eugen Teodorovici a subliniat că rectificarea bugetară a fost discutată și cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, iar aprecierea acestora a fost pozitivă.

Șeful Finanțelor a menționat faptul că și Consiliul Fiscal a apreciat că menținerea cotei de deficit pentru acest an este una fezabilă.

Guvernul a aprobat pe 28 iulie prima rectificare bugetară pe anul în curs, în forma propusă de Ministerul de Finanțe. Executivul a luat în calcul o creștere economică de 3,3% anul acesta, în creștere de la 2,5%, cât se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

În aceste condiții, s-a propus majorarea, atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel încât deficitul bugetului general consolidat să se mențină nemodificat ca valoare nominală, respectiv 13,004 miliarde de lei. Ca pondere în PIB, deficitul crește de la 1,83% la 1,86%, ca urmare a modificării nivelului PIB estimat pe anul 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 22:08
Munca la domiciliu
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
sellectam dezvoltatori de proiect pentru piata globala. Proiectul este lansat de curind si are mari perspective. Nu este necesara niciun fel de experienta !
Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.. Oferim sanse reale de avansare in cariera ! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale .Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil.
Cerem si oferim seriozitate maxima, sa aveti dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Sunt suficiente studiile medii. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
Solicitati mai multe detalii la adresa de email: octavian [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ