Eugen Teodorovici dă asigurări românilor: TVA va fi REDUSĂ în acest an

| 17 iul, 15:27

Ministrul Finanţelor, Eurgen Teodorovici, consideră că motivele invocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru respingerea Codului Fiscal nu au justificare şi a anunţat că este posibil ca unele măsuri, în special reducerea TVA la 19% pentru toate produsele, să fie adoptate prin ordonanţă de urgenţă.

Eugen Teodorovici a dat asigurări că măsurile din Codul Fiscal ar urma să fie aplicate în acest an, "poate chiar mai devreme decât prevedea codul (...) fie aprobate în Guvern, fie prin sesiune extraordinară în Parlament". Întrebat dacă se ia în calcul aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind reducerea TVA, Teodorovici a răspuns: "Luăm în calcul toate măsurile legale să se întâmple tot ce e bun în economie".

"Modul in care aceste lucruri se vor intampla va fi o surpriza placuta pentru romani si neplacuta pentru cei care s-au opus intrarii in vigoare a Codului Fiscal", a spus ministrul de Finante.

Citeşte şi: Eugen Teodorovici dezvăluie ce impact va avea retrimitea Codului Fiscal în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a decis vineri să retrimită la Parlament noul Cod Fiscal, pentru reexaminare.

Şeful statului, care a inclus reducerea TVA la 19% şi alte măsuri de relaxare fiscală în programul său din campania electorală, spune că legea adoptată în Parlament este însă una care comportă prea multe riscuri pe termen lung şi că reprezintă o "abatere semnificativă de la cadrul de stabilitate și predictibilitate asumat prin tratatele europene și legislația internă".

Citeşte şi:  Iohannis respinge CODUL FISCAL: Situația macroeconomică ar putea suferi o deteriorare apreciabilă. Ponta: Finalul iluziei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ