Ministrul Finanţelor: Este posibil ca reducerea TVA să se aplice mai devreme de 1 ianuarie

| 21 iul, 11:25

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, marţi, că este posibil ca măsura reducerii TVA la 19% să fie luată mai devreme de 1 ianuarie 2016.

"Acest lucru este sigur, avem 19% la TVA de la 1 ianuarie cel târziu. Este posibil ca măsura asta să fie aplicată chiar ceva mai devreme. Există instrumentul Guvernului, ordonanţa şi avem şi varianta unei sesiuni extraordinare în Parlament. Vom vedea care va fi cea mai bună decizie în coaliţie. Discutăm şi vedem exact care este cel mai bun mecanism. Mâine discutăm, dar nu luăm mâine, în şedinţa de Guvern, o decizie."

Teodorovici a explicat că impactul pe deficit rămâne acelaşi, indiferent de variante. "Orice măsură se scoate din Codul Fiscal, impactul pe deficit este acelaşi, adică tot se depeşeşte 1,2%. Proiectul va rămâne la fel, unele măsuri poate vor fi devansate. Oricare altă măsură luată şi se depăşeşte acest prag. Este o discuţie artificială, creată din raţiuni politice." În fine, Teodorovici a explicat că vor fi luate în calcul mai multe variante de adoptare a Codului Fiscal.

"Nu exclud nimic, trebuie luate în calcul mai multe variante. Fie măsură cu măsură, fie un pachet de măsuri, fie trecerea din nou prin Parlament a Codului Fiscal. Eu voi prezenta diverse scenarii, ca să ajungem la un acord. Parlament, sesiune extraordinară, guvern, pachet sau parţial, măsură cu măsură."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iul, 11:31
palada pufosul
sa prezinte si scenariul in care mama lui nu ii mai plateste chirie..
in atare conditii,cum mai plateste bacsisul la pizza?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ