Eugen Teodorovici, reacţie după publicarea documentului de către Florin Cîţu: Condițiile din 2019 sunt schimbate acum

| 08 sep, 21:32

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a prezentat, marţi, un document discutat într-o şedinţă de Guvern din toamna anului 2019, în care ministrul Finanţelor de la momentul respectiv, Eugen Teodorovici, prezenta riscurile majorării pensiilor cu 40%. Teodorovici a cerut „să se evite angajarea de cheltuieli suplimentare” dar şi „reanalizarea calendarului” de implementare a Legii pensiilor.

Eugen Teodorovici a răspuns, marți, că el nu cerea să se renunțe la majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, ci să se reducă cheltuielile nejustificate și să se crească veniturile bugetare pentru a se putea crește pensiile fără să fie pusă în pericol ținta de deficit bugetar de 3% din PIB, notează stiripesurse.ro.

„O NOTĂ care nu acoperă #INCOMPETENȚA guvernării #PNL!

"FANTASTIK-ul" Cîțu jubila cu o notă confidențială semnată de mine în calitate de ministru al finanțelor, la finalul lunii octombrie 2019, prin care informam GUVERNUL, cum era firesc, cu privire la riscurile NEÎNCADRĂRII în ținta de deficit bugetar de 3% din PIB în situația aplicării unei creșteri a punctului de pensie cu 40% neînsoțită și de măsuri de REDUCERE a cheltuielilor nejustificate și de CREȘTERE a veniturilor bugetare. Iar aceasta este sintetizată în finalul notei, la punctul de PROPUNERI, care viza necesitatea adoptării unui set de #măsuri legislative tocmai pentru a acomoda în #buget creșterea punctului de pensie cu 40%!

Și NU m-am ferit niciodată să afirm că măsuri precum impozitarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor inutile și nejustificate din administrația publică sunt imperios necesare, așa cum, pe de altă parte, creșterea punctului de pensie cu 40 % este aplicabilă conform legii, în ciuda manipulării practicate cu insistență de un guvern PNL INCOMPETENT și INCAPABIL să vină cu soluții pertinente!

Iar #guvernarea PNL este ULTIMA care putea folosi acest document ca armă politică de campanie electorală, în condițiile în care flexibilitatea bugetară generată la nivel european de pandemia COVID 19, prin derogarea de la regula de #deficit bugetar de 3% din PIB pentru anii 2020 și 2021, trebuia valorificată la maxim pentru stimularea economiei, pentru investiții și, nu în ultimul rând, pentru creșterea VENITURILOR românilor‼️

Dar guvernul PNL, premierul Orban și ministrul său de finanțe nu au putut mai mult. Sau nu au vrut⁉️ Nu au putut mai mult decât "UMFLAREA" premeditată a deficitului încă din primele două luni ale guvernării, printr-o risipă de "TRIBUTURI" politice și plăți în avans, #împrumuturi record ce au depășit și cele mai pesimiste previziuni ale Comisiei Europene și despre care nimeni nu cere și nimeni nu dă socoteală ... ÎNCĂ!

În CONCLUZIE: condițiile din 2019 sunt schimbate acum și nu mai există cerința UE de încadrare în limita de deficit de 3%! Ca urmare, DACĂ ar fi vrut, guvernul Orban putea mări liniștit pensiile cu 40% și putea dubla și alocațiile copiilor, ceea ce eu aș fi făcut oricum, cu sau fără pandemie‼️ Căci cine are VOINȚĂ și BUNĂ-CREDINȚĂ față de această țară și față de acest neam, are și putință și SOLUȚII! Doar să și vrea ...

Așa că ... punctul de #pensie POATE și TREBUIE să crească cu 40%‼️

P.S. Așa cum puteți vedea, i-am explicat și lui Cîțu care sunt soluțiile pentru ca această majorare să fie posibilă...Dar este prea "FANTASTIK" ca să înțeleagă, să poată și să vrea, ORICÂT și ORICINE i-ar explica ..”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ