Eugen Tomac, despre votul prin corespondență: Klaus Iohannis nu crede că este o variantă bună acum

| 21 mai, 14:26

La discuțiile de la Cotroceni, președintele a discutat cu parlamentarii pentru diaspora despre mecanismele de vot de care trebuie să beneficieze românii de peste hotare la alegerile viitoare, spune președintele PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac susține că și-a exprimat punctul de vedere cu privire la această inițiativă, subliniind că a elaborat acest proiect privind votul prin corespondență alături de colegii din PMP, și "sper că se va ține cont de opiniile noastre".

Citește și:  Klaus Iohannis se întâlneşte joi cu parlamentarii care reprezintă Diaspora

Tomac a declarat că "președintele simte că există o reticență din partea partidelor în ceea ce privește votul prin corespondență" și nu crede că este o variantă bună acum, informează B1 TV.

Citește și:  EXCLUSIV. CONSULTĂRI LA COTROCENI: Cât de întârziate sunt legile electorale cerute de Klaus Iohannis

De altfel, inițiatorul legii privind votul prin corespondență spune că este dezamăgit de faptul că la trei săptămâni de la alegerile din toamnă, PSD și PNL au respins această lege.

"Sper ca din proiectul de lege pe care l-am propus noi să iasă o lege bună care să răspundă unei necesități. Dacă nu facem asta, statul român îi sancționează pe români. Faptul că nu le creează condiții pentru exercitarea unui drept garantat de Constituție, statul intră în contradicție cu tratatul european", precizează Tomac.

Un alt subiect de discuție a fost reprezentarea românilor din străinătate în Camera Deputaților. Președintele PMP crede că cei patru parlamentari care reprezintă interesele românilor plecați peste hotare sunt prea puțini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ