Klaus Iohannis se întâlneşte joi cu parlamentarii care reprezintă Diaspora

| 20 mai, 19:49

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, cu parlamentarii care reprezintă circumscripţia electorală Diaspora, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Parlamentarii de diaspora îi solicitau preşedintelui Klaus Iohannis, în urmă cu o săptămână, printr-o scrisoare, o sesiune de discuţii pe tema problemelor ridicate de comunităţile de români de peste hotare, votul prin corespondenţă fiind una dintre acestea, transmite Agerpres.

Deputatul Ovidiu Raeţchi preciza că demersul este susţinut de toţi parlamentarii de diaspora - senatorii Viorel Riceard Badea şi Adrian Anghel, deputaţii Aurelian Mihai, Eugen Tomac şi Mircea Lubanovici.

"Deşi puţini la număr (doi senatori şi patru deputaţi), parlamentarii de diaspora au responsabilitatea reprezentării milioanelor de români de peste hotare. (...) Având în vedere datoria noastră constituţională de a prezenta mesajele comunităţilor de peste hotare autorităţilor române, dar şi responsabilitatea specială a Preşedintelui României în politica externă şi în soluţionarea temelor majore de pe agenda societăţii civile - aşa cum este identificarea unei soluţii legislative urgente pentru votul prin corespondenţă - vă solicităm, domnule preşedinte, să analizaţi oportunitatea invitării parlamentarilor de diaspora, deputaţi şi senatori, pentru discuţii şi consultări la Cotroceni. (...) Românii de peste hotare, de pildă, solicită o soluţie urgentă în problema dreptului elementar la vot. Pentru ei, reprezentarea consulară şi diplomatică, precum şi o serie de acorduri sociale bilaterale cu alte state constituie priorităţi majore", arătau parlamentarii de diaspora, în scrisoarea adresată şefului statului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ