Noua carte a lui Klaus Iohannis, printre cele mai aşteptate volume la Bookfest

| 20 mai, 16:54

Lansarea volumului "Primul pas", de Klaus Iohannis, este unul dintre cele mai aşteptate evenimente prezentate de Curtea Veche Publishing la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

"Cea mai aşteptată lansare este aceea a volumului "Primul pas", care va avea loc sâmbătă, de la ora 15,00, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Cartea este continuarea volumului "Pas cu pas", bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vândut în 130.000 de exemplare, prezentând detalii din culisele campaniei electorale şi primele zile ale mandatului prezidenţial", a declarat miercuri, pentru A, Miruna Meiroşu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

La eveniment, care va include şi o sesiune de autografe, alături de şeful statului va fi prezentă Iren Arsene, directoarea Curtea Veche Publishing, şi scriitorul Iulian Tănase.

Potrivit Curtea Veche Publishing, "Primul pas nu este numai o cronică a campaniei electorale pentru Preşedinţie din toamna anului 2014, ci şi o analiză critică şi constructivă a modelelor de conduită politică manifestate în jocul electoral şi în viaţa publică în general", cartea fiind, de asemenea, "povestea unei victorii colective şi autoportretul unui candidat care a adoptat un alt tip de discurs şi de comportament pentru a-şi transmite mesajul şi modelul proprii".

Privite retrospectiv şi din interior, evenimentele politice şi sociale care au marcat finalul anului trecut îşi dezvăluie în cartea de faţă atât mecanismele, cât şi tensiunile, aducând la lumină chipul autentic al multor politicieni români. Paginile care prezintă strategiile adversarilor din campanie alternează cu relatări pline de viaţă şi de emoţie despre întâlnirile cu oameni din întreaga ţară şi despre rolul soţiei şi al echipei de campanie într-o iniţiativă care le-a redat românilor speranţa în viitor, apreciază sursa citată.

"Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică şi a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. O privire asupra acestor bruiaje din toamna electorală a lui 2014 pune în lumină vulnerabilităţi ale legislaţiei şi tare ale comportamentului politic, general acceptate, până acum, ca parte integrantă a vechiului mod de a face politică. Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toţi mai atenţi la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate şi, nu în ultimul rând, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea 'Primul pas' le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi mi-au dat voturile lor", scrie preşedintele Klaus Iohannis în introducerea volumului, potrivit Curtea Veche Publishing.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ