Iohannis: O viziune economică sănătoasă pentru România înseamnă un mediu de afaceri concurenţial

| 20 mai, 16:41

Preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri la Palatul Cotroceni o delegaţie formată din reprezentanţi ai mediului de afaceri, pentru o discuţie pe teme actuale referitoare la situaţia şi perspectivele mediului de afaceri românesc, transmite Agerpres.

 

În acest context, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a susţinut că pentru România "o viziune economică sănătoasă înseamnă un mediu de afaceri concurenţial, care ţine cont şi de protecţia socială, o economie competitivă în care capitalul autohton şi investiţiile străine să valorifice cât mai bine oportunităţile economice existente, pentru crearea de locuri de muncă şi bunăstare economică generală".

Preşedinte Klaus Iohannis a declarat, în cadrul întâlnirii, că această primă rundă de consultări a avut, în principal, rolul de a evalua oportunităţile, problemele şi priorităţile mediului de afaceri românesc.

El a subliniat că interesul Administraţiei Prezidenţiale este de a stimula cât mai puternic şi sustenabil, în acelaşi timp, iniţiativa privată şi antreprenoriatul din economia românească.

Reprezentanţii mediului de afaceri au apreciat că, prin astfel de întrevederi, preşedintele Iohannis le oferă oportunitatea de a-şi exprima opiniile privind aspectele care influenţează buna funcţionare a mediului de afaceri.

De asemenea, potrivit sursei citate, reprezentanţii mediului de afaceri au susţinut necesitatea unui climat economic favorabil, care să stimuleze crearea de valoare adăugată în şi pentru economia românească, în special în domeniile care reprezintă avantaje competitive pentru ţara noastră.

"În cadrul discuţiilor, una din principalele preocupări ale mediului de afaceri a fost reprezentată de creşterea semnificativă a calităţii actului legislativ, astfel încât legislaţia şi politicile guvernamentale să rezolve cu adevărat problemele cu care se confruntă mediul de afaceri şi, în general, economia. În acest context, dincolo de calitatea lor economică de angajatori, reprezentanţii mediului de afaceri constituie parteneri reali în dialogul social şi instituţional", menţionează sursa citată.

La finalul întâlnirii, şeful statului a apreciat opiniile reprezentanţilor mediului de afaceri, potrivit cărora predictibilitatea, stabilitatea şi transparenţa regulilor economice reprezintă condiţii esenţiale pentru încurajarea antreprenoriatului şi a investiţiilor.

Totodată, preşedintele Iohannis a accentuat importanţa încrederii întreprinzătorilor în politicile economice pentru dezvoltarea unui sector privat puternic, dar şi necesitatea restabilirii durabile a acestei încrederi în cazul mediului de afaceri românesc.

La întrevedere au fost prezenţi lideri ai organizaţiilor de business, ai asociaţiilor patronale, precum şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ