Europa League: Steaua - Rio Ave 2-1

| 23 oct, 2014

Steaua Bucureşti a învins echipa portugheză Rio Ave cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din Grupa J a competiţiei de fotbal Europa League.

Raul Rusescu a marcat ambele goluri ale Stelei (17, 45), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Yonathan Del Valle (48).

Ca şi la meciul cu Aalborg, oaspeţii au început mai bine jocul, portughezii controlând debutul partidei şi ratând prima ocazie de gol, în minutul 7, când şutul lui Esmael Goncalves a fost prins de Arlauskis. 

Treptat, steliştii au echilibrat disputa şi s-au apropiat de buturile lui Cassio, iar după primul sfert de oră al întâlnirii campioana României a deschis scorul: Latovlevici a centrat perfect în faţa porţii, iar Rusescu a trimis în plasă cu capul, 1-0 (17).

Lusitanii au continuat să fie periculoşi, iar Diego Lopes a ratat în minutul 21, plasând mingea alături de ţintă la centrarea lui Ukra (21). Esmael Goncalves (23) a trimis şi el pe lângă poartă.

Keşeru a beneficiat de o bună oportunitate, dar şutul său din întoarcere a fost apărat de Cassio (34). Un minut mai târziu, Ukra a trimis periculos, cu efect, dar Arlauskis a reţinut mingea care viza colţul lung.

Rusescu, după un şut bloocat (37), a reuşit ''dubla'' chiar înainte de pauză (45), cu un şut de la circa 25 de metri, la are Cassio a plonjat tardiv: 2-0.

Debutul părţii secunde a fost favorabil portughezilor, care au reuşit să marcheze prin venezueleanul Yonathan Del Valle (48), cu un şut în vinclu de la distanţă: 2-1.

Keşeru a avut o oportunitate de a restabilit diferenţa în min. 51, dar Keşeru a trimis peste poartă.

Rio Ave a evoluat în continuare cu mult curaj şi Arlauskis (58) a salvat golul la un şut din careu al lui Del Valle. Două minute mai târziu, Ukra a trimis un şut reţinut fără probleme de portarul Stelei.

Oaspeţii au pus în continuare presiune pe apărarea Stelei, dar steliştii au fost cei periculoşi, însă şutul lui Stanciu a fost respins în corner de Cassio (73), după care goalkeeper-ul brazilian a reţinut mingea expediată de Tănase (73). Sânmărtean a fost şi el aproape de gol (77), din lovitură liberă, însă balonul a ocolit de puţin ţinta.

Renan Bressan le-a dat mari emoţii steliştilor (84), din lovitură liberă, dar mingea a şters plasa laterală. Tănase a finalizat lamentabil două contre ale Stelei, iar la poarta cealaltă Boateng a fost aproape să sancţioneze lejeritatea steliştilor (89).

Steaua a încheiat pe o contră foarte periculoasă, dar mingea trimisă de Stanciu a lovit ambele bare (90+5).

Campioana României a obţinut o victorie preţioasă, care o duce pe primul loc în grupă, dar câştigat mai greu decât se aştepta lumea. Steaua a suferit în multe momente ale jocului, a fost dominată, a jucat previzibil şi destul de lent. Merită menţionat că Steaua a fost lipsită de câţiva jucători importanţi, ca Luchin, Varela, Chipciu şi Iancu, toţi accidentaţi.

Rusescu şi-a luat o revanşă cu vârf şi îndesat faţă de Rio Ave, după eşecurile înregistrate din faţa acestei echipe pe când juca la Sporting Braga, unde a fost împrumutat de Sevilla în sezonul trecut. Rio Ave a eliminat pe Braga din semifinalele Cupei Portugaliei şi ale Cupa Ligii Portugaliei., Totuşi Rusescu a marcat pentru Braga în meciul de campionat cu Rio Ave, încheiat cu 1-1.

Următorul meci va fi revanşa dintre cele două echipe, în Portugalia, pe 6 noiembrie.

Steaua Bucureşti - Rio Ave 2-1 (2-0)

Au marcat: Raul Rusescu (17, 45), respectiv Yonathan Del Valle (48).

Bucureşti, Arena Naţională: 12.000 spectatori

Europa League, Grupa J

Au evoluat echipele:

Steaua: 24. Giedrius Arlauskis - 2. Cornel Râpă, 4. Lukasz Szukala, 6. Paul Papp, 14. Iasmin Latovlevici - 11. Andrei Prepeliţă, 18. Lucian Sânmărtean (8. Lucian Filip, 89) - 77. Adrian Popa (21. Nicandro Breeveld, 66), 25. Raul Rusescu (12. Nicolae Stanciu, 69), 10. Cristian Tănase (căpitan) - 28. Claudiu Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru - 33. Fernando Varela, 22. Paul Pîrvulescu, 26. Ionuţ Neagu.

Rio Ave: 1. Cassio - 16. Nuno Lopes, 46. Marcelo, 3. Prince-Desiré Gouano, 15. Tiago Pinto - 30. Alhassan Wakaso, 8. Tarantini (căpitan) - 17. Ukra (13. Emmanuel Boateng, 69), 10. Diego Lopes, 28. Yonathan Del Valle (11. Renan Bressan, 81) - 77. Esmael Goncalves (9. Ahmed Hassan, 75). Antrenor: Pedro Martins.

Rezerve neutilizate: 93. Ederson - 25. Roderick, 6. Luis Gustavo, 14. André Vilas Boas.

Arbitru: Simon Lee Evans; arbitri asistenţi: Philip Thomas, Edward King; arbitri asistenţi adiţionali: Mark Whitby, Nick Pratt; arbitru de rezervă: John Bryn Roberts (toţi din Ţara Galilor)

Delegat UEFA: Teuvo Holopainen (Finlanda), observator UEFA pentru arbitri: Aleksei Spirin (Rusia)

Cartonaşe galbene: Nuno Lopes (27), Wakaso (43), Rusescu (56), Diego Lopes (77), Prepeliţă (83), Szukala (86).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ