Europa League: Astra Giurgiu - Celtic Glasgow 1-1

| 06 noi, 2014

Astra Giurgiu şi Celtic Glasgow au terminat la egalitate, 1-1, joi seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în Grupa D a competiţiei de fotbal Europa League.

Astra a obţinut primul său punct în grupă, după ce norvegianul Stefan Johansen a deschis scorul în minutul 32, iar brazilianul William de Amorim a egalat în minutul 79. În meciul tur scorul a fost de 2-1 pentru Celtic.

Echipa giurgiuveană a făcut în general un joc modest, fără clarviziune în atac, unde ''dirijorul'' Budescu a fost fără inspiraţie. Fără soluţii în atac, Astra a jucat totuşi mai bine în finalul partidei, reuşind egalarea în faţa unei formaţii al cărei nivel este cu mult sub numele său.

Prima situaţie notabilă a Astrei s-a consumat în minutul 8, când Joaozinho a centrat periculos în faţa porţii, dar Enache nu a ajuns la minge.

Oaspeţii au controlat jocul minute bune şi au avut două ocazii bune, prin norvegianul Johansen, care a executat periculos un corner (16), iar apoi a trimis fără preluare (17), însă de fiecare dată Lung a fost la post şi a respins.

Vicecampioana României a fost aproape de deschiderea scorului, dar şutul lui Yahaya (27), din afara careului, a fost scos în corner de Gordon.

Celtic a deschis scorul în minutul 32, în urma unei lovituri libere, respinsă de apărarea giurgiuveană, după care Johansen a prins un voleu remarcabil din afara careului, deviat de Pliatsikas: 0-1.

Astra a fost aproape de egalarea în minutul 45, când Bukari a scăpat spre poartă, dar a fost deposedat în careu de Denayer. Celtic putea să intre la cabine cu un avans de două goluri, dar Lung a respins de sub transversală şutul lui Mulgrew de la distanţă (45+1).

La reluare, Celtic a ratat din nou, prin sârbul Scepovic (47), iar peste două minute Budescu a trimis din voleu peste poartă, de la 12 metri (49).

Cele două echipe au măcinat în gol, nereuşind să îşi creeze ocazii de gol minute bune, până când Pliatsikas a luat o acţiune pe cont propriu şi a tras la colţul scurt, însă Gordon a respins (75). Lung a fost şi el providenţial (77), când a respins în bară şutul lui Mulgrew din afara careului.

Astra a egalat în minutul 79, printr-o execuţie de excepţie a brazilianului William de Amorim, cu un şut cu efect la vinclul colţului lung: 1-1.

Lung a salvat golul oaspeţilor, la şutul trimis de Leigh Griffiths (83). Acelaşi atacant scoţian a trimis mingea în plasă, un minut mai târziu, dar golul a fost anulat pentru fault în atac.

Echipa lui Protasov a căutat golul victoriei, iar Gordon a avut emoţii la un şut de la distanţă al lui Florescu (89).

Astra a încheiat meciul în zece oameni, după eliminarea lui Laban (90+2), pentru intrare brutală la Mulgrew.

Astra nu mai are nicio şansă de calificare în şaisprezecimile de finală ale competiţiei, unde FC Red Bull Salzburg şi-a asigurat prezenţa după 5-1 cu Dinamo, la Zagreb. Celtic este şi ea foarte aproape de faza următoare, unde ar fi fost deja în cazul unei victorii la Giurgiu.

Echipa din Giurgiu va disputa următorul meci din Europa League pe 27 noiembrie, acasă, cu Dinamo Zagreb.

 

AFC Astra Giurgiu - Celtic Glasgow 1-1 (0-1).

Au marcat: William De Amorim (79), respectiv Stefan Johansen (32).

Giurgiu, stadion ''Marin Anastasovici''

Europa League - Grupa D

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ