Europa League: Dinamo Kiev - Steaua 3-1. La meci a fost prezent şi Victor Ponta

| 02 oct, 2014

Steaua Bucureşti a fost învinsă de formaţia ucraineană Dinamo Kiev cu scorul de 3-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Olimpic din Kiev, într-un meci din Grupa J a competiţiei de fotbal Europa League.

Dinamo Kiev a fost mai bună în acest meci şi s-a impus prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (40, Artem Kraveţ (66) şi Lukasz Teodorczyk (90+2), în timp ce Steaua a punctat prin Raul Rusescu (89), având şi o bară în prima repriză, la şutul lui Chipciu.

Dinamo Kiev a început mai bine şi şi-a creat prima ocazie de gol a partidei, prin Kraveţ, care a reluat puţin pe lângă poartă centrarea lui Lens (5). Steliştii au răspuns la scurt timp, dar şutul lui Sânmărtean s-a dus alături de poartă (8).

Formaţia ucraineană a dominat jocul şi a mai avut o bună oportunitate, prin olandezul Lens, care mingea şutată de acesta a ocolit colţul lung (15).

Steaua s-a apărat destul de bine, dar nu a reuşit prea multe acţiuni ofensive, primul şut pe poartă al campioanei României venind în minutul 26, dar mingea expediată de Tănase nu i-a pus probleme lui Rîbka. ''Roş-albaştrii'' au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 30, când Varela a dat startul unui contraatac, Keşeru a centrat pentru Chipciu, dar şutul acestuia a fost respins în bară de Rîbka.

Dinamo Kiev a reuşit să marcheze în minutul 40, în urma unei faze fixe: Belhanda l-a angajat în careu pe Iarmolenko, iar acesta l-a executat pe Arlauskis cu un şut din voleu, 1-0.

Steaua a replicat şi a controlat finalul primei reprize, având o situaţie bună, prin Iancu, dar acesta a reluat cu capul peste poartă (45+1).

Gazdele au început bine partea secundă, iar Arlauskis a fost nevoit să acorde corner (49), la şutul lui Iarmolenko, din afara careului. Kraveţ a irosit o ocazie uriaşă pe contraatac (56), singur cu Arlauskis, şutul său ducându-se alături de ţintă. Şi Steaua a fost aproape de a marca (57), dar Varela nu a ajuns la o centrare care a trecut prin faţa porţii. Arlauskis a salvat un gol ca şi făcut în faţa lui Lens (62), după o intervenţie nesancţionată la Sânmărtean.

Dinamo Kiev s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 66, prin Artem Kraveţ, la capătul unei faze în care apărarea Stelei a fost surprinsă de traseele paselor echipei gazdă: 2-0.

Belhanda (78) a fost şi el aproape de gol, din lovitură liberă, după o eroare a lui Szukala. Apărarea Stelei s-a clătinat tot mai tare, iar Kraveţ şi Buialski au ratat şi ei ocazii mari de gol (84). Pe acest fond a venit golul marcat de Steaua, prin Rusescu, din apropiere, cu capul, după o minge trimisă cu călcâiul de Keşeru: 2-1 (89).

Dinamo Kiev a mai marcat o dată, prin Lukasz Teodorczyk (90+2), dar faza a fost precedată de un henţ evident al lui Rîbalka: 3-1. Steaua a mai avut o ocazie de gol, prin Rusescu, însă Rîbka a respins (90+4).

La meci au asistat atât premierul României, Victor Ponta, cât şi antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu.

Steaua va juca următorul meci pe 23 octombrie, la Bucureşti, cu formaţia portugheză Rio Ave.

Dinamo Kiev - Steaua Bucureşti 3-1 (1-0)

Au marcat: Andrei Iarmolenko (40), Artem Kraveţ (66), Lukasz Teodorczyk (90+2), respectiv Raul Rusescu (89).

Kiev, Stadionul Olimpic

Europa League - Grupa J

Au evoluat echipele:

Dinamo Kiev: 23. Aleksandr Rîbka - 24. Domagoj Vida, 2. Danilo Silva, 6. Aleksandar Dragovic, 26. Nikita Burda - 16. Serghei Sidorciuk (29. Vitali Buialski, 76), 17. Serghei Rîbalka - 10. Andrei Iarmolenko (căpitan), 90. Younes Belhanda, 7. Jeremain Lens (45. Vladislav Kalitvinţev, 83) - 22. Artem Kraveţ (91. Lukasz Teodorczyk, 90+1). Antrenor: Serghei Rebrov.

Rezerve neutilizate: 72. Artur Rudko - 34. Evgheni Haceridi, 4. Miguel Veloso, 20. Oleg Gusev.

Steaua: 24. Giedrius Arlauskis - 6. Paul Papp, 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 14. Iasmin Latovlevici - 11. Andrei Prepeliţă, 18. Lucian Sânmărtean - 7. Alexandru Chipciu, 9. Gabriel Iancu (12. Nicolae Stanciu, 57; 25. Raul Rusescu, 82), 10. Cristian Tănase (căpitan) - 28. Claudiu Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru - 5. Srgian Luchin, 8. Lucian Filip, 21. Nicandro Breeveld, 26. Ionuţ Neagu.

Arbitru: Robert Schörgenhofer; arbitri asistenţi: Matthias Winsauer, Roland Brandner; arbitri asistenţi adiţionali: Rene Eisner, Dominik Ouschan; arbitru de rezervă: Richard Huebler (toţi din Austria)

Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Gerard Perry (Irlanda)

Cartonaşe galbene: Papp (39), Szukala (77), Rîbalka (86), Prepeliţă (90+3).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ