Europa League: Astra Giurgiu a eliminat-o pe Olympique Lyon şi s-a calificat în grupe

| 28 aug, 2014

Echipa de fotbal Astra Giurgiu a reuşit o calificare de prestigiu în grupele Europa League deşi a fost învinsă cu scorul de 0-1 (0-1) de formaţia franceză Olympique Lyon, joi, pe stadionul 'Marin Anastasovici' din Giurgiu, în manşa a doua a play-off-ului competiţiei.

Unicul gol a fost semnat de Jordan Ferri (23). Scorul general al dublei manşe a fost 2-2. Astra, învingătoare în tur cu 2-1, a beneficiat de clauza golului înscris în deplasare.

Vicecampioana României a plecat ca favorită, după rezultatul din tur, ce a constituit o mare surpriză.

Astra nu a contat pe unul dintre cei mai buni oameni ai partidei tur, Kehinde Fatai, care a suferit o accidentare. Lyon nu a putut folosi mai mulţi jucători, accidentaţi, în timp ce Rose a fost suspendat după eliminarea din meciul tur.

În startul meciului, Silviu Lung jr. a intervenit foarte bine în minutul 8, la un şut la colţul scurt. Oaspeţii au continuat să pună presiune câteva minute, apoi echipa lui Daniel Isăilă a mai echilibrat jocul, fără să fie periculoasă.

Lyon a trecut în avantaj în minutul 23, când Jordan Ferri a şutat cu dreptul lângă bara stângă a porţii lui Silviu Lung jr, la o fază la care apărarea Astrei a fost nesigură.

Astra nu s-a regăsit şi OL a fost aproape de un noul gol la lovitura de cap a lui Kone, dar Lung a respins în corner (28).

În faţa unui adversar care nu a excelat, Astra a continuat în prima repriză să aibă o evoluţie destul de modestă, departe de cea din tur, când giurgiuvenii au impresionat de-a dreptul după pauză. Relativ periculoasă a fost o centrare a lui Bukari din minutul 35. Finalul primei reprize a fost sărac în faze notabile, cu excepţia unei incursiuni a lui Lacazette, ce a obţinut o lovitură liberă.

Începutul actului secund a fost echilibrat, iar Oros a fost aproape de gol la un corner (52). Aproape imediat, Enache a avut o mare ocazie. Budescu a executat peste poartă o lovitură liberă (56). Enache nu a reuşit să-l găsească în careul lui OL pe Oros, care era singur (60). După circa un minut, a fost rândul oaspeţilor să fie aproape de gol, prin Lacazette, apărarea Astrei fiind din nou nesigură.

Pe fondul unui joc în creştere al gazdelor, Enache, din apropierea porţii, a ratat o ocazie uriaşă în minutul 69, portarul Lopes apărând foarte bine.

Njie a fost aproape să înscrie, când o minge a ajuns cu noroc la el (79). Acelaşi Njie a fost la capătul unei faze periculoase (81).

Astra a avut multă şansă în minutul 83, la bara lui Ferri, şut de la marginea careului în urma unui contraatac bine construit.

Finalul a fost unul încins, rămas fără consecinţe pe tabela de marcaj.

Astra a arătat o mare putere de luptă şi a fost bine aşezată pe teren, în ciuda câtorva fisuri în apărare. Absenţa lui Fatai s-a resimţit puternic în retur. Echipa lui Isăilă a fost mai bună pe ansamblul celor două manşe, uneori fiind ocrotită şi de şansă.

Lyon, cu mulţi jucători tineri, este departe de marea echipă din deceniul trecut, ce a câştigat şapte titluri consecutive de campioană a Franţei. Formaţia antrenată de Hubert Fournier a venit la Giurgiu după trei înfrângeri consecutive în toate competiţiile, incluzând-o pe cea din turul cu Astra.

În sezonul trecut, Astra a fost eliminată în play-off-ul Europa League de Maccabi Haifa (Israel).

 

 

Astra Giurgiu - Olympique Lyon 0-1 (0-1)

Giurgiu, stadion 'Marin Anastasovici'

Europa League - play-off (manşa a doua)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ