Europa League: Astra Giurgiu - Slovan Liberec, 3-0. Omul meciului a fost nigerianul Kehinde Fatai

| 31 iul, 2014

Astra Giurgiu a făcut un pas important spre faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, joi, pe pe stadionul ''Marin Anastasovici'', după ce a învins formaţia cehă Slovan Liberec cu scorul de 3-0 (1-0), în prima manşă din turul trei preliminar.

Omul meciului a fost atacantul nigerian Kehinde Fatai, care a marcat un hat-trick (4, 74, 81).

Vicecampioana României a deschis rapid scorul, în minutul 4, prin Fatai, la capătul unei acţiuni personale şi şi-a creat numeroase ocazii de gol. Budescu a trimis un lob, dar mingea a trecut peste poartă (8), iar peste cinci minute (13) nu a reuşit să ajungă la centrarea trimisă în faţa porţii de Junior Morais. Fatai, jucător pentru care se fac demersuri în vederea naturalizării pentru a juca în naţionala României, a scăpat singur cu portarul Hrosso (20), dar acesta a respins. Portarul oaspeţilor s-a remarcat şi la reluarea lui Enache (24), după care jocul Astrei s-a mai stins.

Singurele situaţii notabile ale oaspeţilor au fost semnate de Luckassen (27), dar care nu a reuşit un şut prea periculos pentru poarta lui Lung jr, şi de Pavelka (32), care a tras pe lângă poartă.

Astra a mai avut o situaţie periculoasă, dar Yahaya a reluat cu capul peste transversală (40).

Giurgiuvenii au pus presiune pe poarta lui Slovan şi după pauză, dar Hrosso a respins cornerul executat cu efect de Budescu (55), Fatai a ratat singur cu portarul (58), iar Junior Morais a fost blocat de Rajnoch (62). Hrosso s-a remarcat din nou în minutul 67, la şutul lui Budescu, iar apoi a reţinut lovitura liberă a decarului Astrei (71).

Fatai a majorat scorul în minutul 74, după ce a driblat şi portarul, pentru ca în minutul 81 să realizeze tripla. Astra a mai ratat o ocazie mare până la final, prin Cristescu, scăpat singur cu portarul (90).

Astra Giurgiu s-a impus meritat şi ar fi putut-o face la un scor şi mai mare, însă este favorită la calificarea în faza următoare. Manşa secundă se va juca la Liberec, pe 7 august.

AFC Astra Giurgiu - Slovan Liberec 3-0 (1-0)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ