Astra Giurgiu a cucerit Supercupa României, 5-3 cu Steaua la loviturile de departajare

| 11 iul, 2014

Astra Giurgiu a cucerit în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins Steaua Bucureşti cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Scorul a fost egal după prelungiri, 1-1 (1-0, 1-1).

Ca şi în finala Cupei României, Astra s-a impus la loviturile de departajare, Silviu Lung apărând şutul lui Lucian Filip, în timp ce giurgiuvenii au transformat prin Găman, Seto, Junior Morais şi Budescu, iar pentru Steaua au înscris Keşeru, Pîrvulescu şi Latovlevici.

Steaua deschisese scorul prin Alex Chipciu (45), dar deţinătoarea Cupei României a egalat prin Gabriel Enache (74).

Debutul de joc a fost destul de confuz, niciuna dintre echipe nereuşind să aibă claritate în acţiuni. În prima jumătate de oră s-a consumat o singură acţiune, o minge reluată de Enache din unghi, dar Arlauskis a blocat, transmite Agerpres.

Steaua şi-a creat prima situaţie notabilă în minutul 29, când Stanciu a tras pe lângă, după centrarea lui Iancu. Până la pauză steliştii au controlat autoritar jocul şi au avut mai multe ocazii bune de gol, dar Lung a respins mingea trimisă în faţa porţii de Chipciu (32), şutul la colţul scurt al lui Iancu (36) şi lovitura de cap a lui Varela (36), în timp ce Prepeliţă a reluat pe lângă ţintă cu capul (43).

Campioana a deschis scorul chiar înainte de pauză, când Tănase l-a găsit excelent cu o pasă pe Chipciu, acesta a pătruns şi l-a învins pe Lung: 1-0 (45).

Şi în repriza a doua tot Steaua a fost mai bună şi a presat la poarta lui Lung, dar Varela a reluat alături (47), în timp ce Chipciu (57) a şutat peste poartă. Chipciu a fost aproape de gol în min. 65, când şutul său a fost respins de Lung.

Astra s-a apropiat greu de poarta lui Arlauskis, cea mai bună fază fiind în minutul 67, când De Amorim a tras puternic, dar Szukala a respins în corner. Jocul bun al giurgiuvenilor a fost concretizat în golul egalării, reuşit de Gabriel Enache, cu capul, pe spate (74), din centrarea lui Ben Youssef.

Keşeru a fost aproape să-l surprindă pe Lung cu un şut de la distanţă (83), dar portarul Astrei a acordat corner. La poarta cealaltă, Junior Morais a tras din unghi, dar mingea s-a dus peste poartă (86).

În prelungiri, Fatai a avut o bună acţiune personală pe contraatac, dar şutul său a fost blocat in extremis de Varela (99). Steaua a răspuns printr-un şut bun al lui Chipciu (103), respins în corner de Lung.

La loviturile de departajare, Astra a fost mai bună, a transformat tot, în timp ce de la Steaua a ratat Lucian Filip.

Costel Gâlcă a debutat astfel cu stângul în postura de antrenor al Stelei.

Astra cucereşte al doilea trofeu consecutiv în faţa Stelei, după ce s-a impus în faţa ''roş-albaştrilor'' şi în finala Cupei României, tot pe Arena Naţională, la loviturile de departajare, cu 4-2 (0-0, după prelungiri). Steaua are în palmares şase Supercupe ale României.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ