Steaua merge mai departe în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-1 cu FK Aktobe

| 06 aug, 2014

Steaua Bucureşti a învins formaţia kazahă FK Aktobe cu scorul de 2-1 (2-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Capitală, în manşa a doua a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal şi s-a calificat în faza play-off a competiţiei.

Steaua s-a impus, mai clar decât arată scorul, prin golurile marcate de Alex Chipciu (3) şi Nicuşor Stanciu (39), respectiv Timur Kapadze (85), şi şi-a asigurat astfel prezenţa în grupele Europa League, indiferent de ce va face în play-off. În tur, scorul a fost egal.

Steaua a început în trombă şi a ratat o ocazie mare în chiar primul minut de joc, prin Sânmărtean, al cărui şut la colţul lung s-a puţin pe lângă poartă. Steaua a deschis scorul în minutul 3, la capătul unui contraatac, prin Alex Chipciu, care a trimis în plasă mingea întoarsă de Adi Popa: 1-0.

Campioana l-a pierdut după mai puţin de un sfert de oră pe Sânmărtean, care a ieşit accidentat, relatează Agerpres.

Steaua a continuat să profite de spaţiile mari oferite de formaţia oaspete, una modestă, dar foarte dură. Varela a avut şansa să urce în atac (18), dar şutul său a ocolit de puţin ţinta.

Aktobe a avut şansa de a reveni în meci, după o gafă de proporţii a lui Adrian Popa (30), care a trimis către Arlauskis, dar a făcut-o prea încet, Antonov a interceptat şi numai intervenţia extraordinară a lituanianului a făcut ca scorul să rămână favorabil ''roş-albaştrilor''.

Echipa antrenată de Costel Gâlcă a avut momente bune de joc şi ocaziile s-au succedat la poarta lui Sidelnikov: Tănase (31) a tras la colţul scurt, dar portarul kazah a reţinut, apoi căpitanul Stelei a tras pe lângă poartă (33). Chipciu l-a servit perfect pe Nicuşor Stanciu (39), iar acesta a trimis mingea la colţul lung, majorând avantajul Stelei: 2-0.

După acest gol în jocul Stelei a survenit o relaxare şi kazahii au trecut pe lângă gol în câteva rânduri: fotbalistul de origine braziliană Pizzelli a tras pe lângă poartă din marginea careului (39), Râpă a blocat in extremis un contraatac (43), iar Arlauskis a apărat senzaţional în faţa lui Hairulin (44).

Prima repriză s-a încheiat cu un şut al lui Tănase, scos de sub bară de Sidelnikov (45+2).

La reluare, oaspeţii au început mai avântat şi Varela (53) a reuşit o intervenţie salutară în faţa lui Danilo Neco.

Kazahii nu au legat prea multe, iar din minutul 57 au rămas în zece oameni, căpitanul Logvinenko fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben. Steaua nu a mai forţat, în timp ce oaspeţii nu au mai putut, astfel că jocul a fost destul de tern, fiind de remarcat doar şuturile lui Filip (58, 80), nu cu prea mari emoţii pentru Sidelnikov.

Steaua a avut emoţii pe final, după ce Aktobe a redus din diferenţă în minutul 85, prin Timur Kapadze, la o nesincronizare în apărarea Stelei, în urma unei lovituri libere executate de Anderson Mineiro: 2-1.

Campioana României a învins meritat şi ar fi putut câştiga şi mai clar dacă nu ar fi tratat cu lejeritate anumite faze.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ