Petrolul Ploieşti s-a calificat în turul al III preliminar al Europa League

| 24 iul, 2014

Petrolul Ploieşti s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a învins formaţia albaneză Flamurtari Vlora cu scorul de 3-1 (1-1) pe stadionul ''Flamurtari'' din Vlora, în manşa a doua a turului II preliminar.

Filipe Teixeira (39), Pablo De Lucas (84) şi Njongo Priso (90) au marcat golurile ploieştenilor, după ce gazdele au deschis scorul prin Nijas Lena (37). În primul joc, Petrolul câştigase cu scorul de 2-0.

Petrolul a controlat jocul din start, dar prima ocazie a meciului a fost irosită de gazde, în min. 8, când Telushi a reluat peste poartă, după o gafă a portarului Pecanha.

Citeşte şi: Fotbal - Europa League: PETROLUL PLOIEŞTI a obţinut prima victorie, 2-0 cu Flamurtari Vlora

Echipa antrenată de Răzvan Lucescu a irosit prima situaţie de poartă în min. 11, când Mutu a reluat cu capul alături de ţintă. Petrolul ar fi trebuit să beneficieze de un penalty, în min. 17, când Filipe Teixeira a fost faultat în careu de Kuqi, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Momentele bune ale ploieştenilor au continuat, iar Nepomuceno (20) a şutat de la marginea careului, puţin pe lângă, iar Fanchone (21) a tras din întoarcere, dar portarul Lika a respins, relatează Agerpres.

Flamurtari a avut o perioadă bună, concretizată în ocaziile lui Kuqi (26), al cărui şut la colţul scurt a fost respins de Pecanha, lovitura liberă a lui Telushi (30), puţin peste, şi golul înscris de Lena (37), care a apărut surprinzător la finalizare, după o pasă remarcabilă a lui Telushi: 1-0.

Aproape imediat, Petrolul a reuşit să egaleze (39), prin Filipe Teixera, cu şut foarte bun din marginea careului, după o pasă bună venită de la Mutu.

În repriza secundă, Tamuz a fost aproape de gol (52), dar l-a blocat bine Kuqi, iar apoi Filipe Teixeira (62) a tras puţin alături.

Albanezii au avut o ultimă zvâcnire la mijlocul reprizei secunde, când Lena (72) a reluat peste poarta părăsită de Pecanha, la centrarea lui Muzaka, după care G. Lika (79) a tras pe lângă poartă.

Petrolul a apăsat pe acceleraţie pe final, când gazdele au cedat din punct de vedere fizic, însă şutul lui Mutu (81) a fost respins de portar. Spaniolul Pablo de Lucas (84) a marcat al doilea gol al Petrolului, după ce a interceptat o minge în marginea careului: 1-2. Petrolul a mai marcat o dată, prin Njongo Priso (90), la capătul unui contraatac, pornit chiar de la o intercepţie a camerunezului: 1-3.

Petrolul Ploieşti s-a impus meritat, chiar dacă nu a făcut un joc prea bun, şi va juca în turul III cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. Primul meci se va disputa pe stadionul ''Ilie Oană'', în data de 31 iulie, iar returul pe 7 august, în Cehia.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ