Europarlamentarul Sebastian Bodu a făcut plângere împotriva ONG-ului care deţine câinele ucigaş

| 04 sep, 2013

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunţă că a sesizat Poliţia Capitalei şi ANSVSA, acuzând de omor din culpă Asociaţia "Caleidoscop", care deţinea unul dintre câinii care l-au ucis pe un băieţel de 4 ani în zona Parcului Tei din Capitală.

"Am sesizat Poliţia Capitalei şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pentru a încadra fapta Asociaţiei «Caleidoscop», reprezentată prin Carmen Secăreanu - Preşedinte, cu privire la infracţiunea de omor din culpă, conform art. 178 C. Pen., respectiv pentru contravenţia prevazută la art. 14 lit. a din Ordonanţa de urgenţa nr. 155/2001, cu modificările şi completările ulterioare privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân", precizează Bodu într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că, potrivit art. 8 alin. 2 din ordonanţă, adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament al cărei model este prevăzut în anexele nr. 4 şi 5 iar conform pct. 4 din angajamentul semnat, adoptatorul se obligă să nu abandoneze câinele (în cazul în care nu îl mai doreşte, animalul trebuie predat Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân).

Europarlamentarul PDL precizează că responsabilitatea civilă bazată pe paza juridică a adoptatorului este independentă de orice culpă. "Aşadar, răspunderea Asociaţiei «Caleidoscop» este una obiectivă, nimic neputând înlătura răspunderea delictuală reglementată de art. 1375 şi urm. C. Civ.", mai arată Bodu.

El îi încurajează pe părinţii celor doi fraţi atacaţi de câini să se îndrepte împotriva Asociaţiei "Caleidoscop" şi a persoanei care a semnat formularul de adopţie cu o acţiune în pretenţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ