Eurostat: 268.000 de angajaţi part time din România ar dori să lucreze mai mult

| 19 mai, 14:30

În 2015, angajaţii part time care ar dori să lucreze mai mult sunt în mod predominant femei în fiecare stat membru ale Uniunii Europene, cu excepţia României, arată datele publicate joi de Oficiul european de statistică.

Potrivit Eurostat, din cele 44,7 milioane persoane din UE care în 2015 lucrau în regim part time, zece milioane erau dispuse să muncească mai mult şi două treimi din acestea (66%) erau femei. Excepţia este în România, unde femeile reprezintă doar 33% din cele 268.000 de persoane care lucrează în regim part time dar ar dori să lucreze mai mult. 

De asemenea, datele Eurostat arată că, pe lângă populaţia activă, anul trecut în Uniunea Europeană erau 11,4 milioane persoane cu vârsta între 15-74 de ani care erau inactive din punct de vedere economic, aceasta putând fi considerată o potenţială forţă de muncă suplimentară echivalentă cu 4,7% din forţa de muncă a UE. Şi în acest caz, la nivelul UE, majoritatea (56,7%) sunt femei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ