EXTREMIŞTII unguri şi-au reluat ASALTUL asupra ARDEALULUI. E INCREDIBIL ce fac

| 26 mar, 22:16

La un an de la impunerea interdicției de a intra în România, vicepreședintele Jobbik, deputatul maghiar Istvan Szavay, și-a început joi un turneu prin Transilvania menit a relua legătura cu cele opt organizații ale partidului din România.

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, unul fiind Szavay Istvan, au fost declarați indezirabili în martie 2014 și au primit interdicţie de a intra în România timp de un an. Tyirityán Zsolt – membru al organizaţiei „Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan – membru Jobbik şi Mikola Bela – membru al organizaţiei „Noua Gardă Ungară” au fost trecuți pe ”lista neagră” de Curtea de Apel București la propunerea MAE.

Acum, după expirarea interdicției, Istvan Szavay a venit pentru prima dată în România la Satu Mare de unde și-a început ”turneul”. Sosirea nu a fost una lipsită de peripeții, dacă Szavay a fost lăsat să intre în țară, șoferul acestuia rămas în Vama Borș și a trebuit să se reîntoarcă la Budapesta. ”După expirarea interdicției, pe care nu o înțeleg pentru că nu am fost niciodată un pericol pentru România, acum indezirabil este șoferul meu și nu i-a fost permisă intrarea în România”, a afirmat Istvan Szavay în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de liderul organizației din Satu Mare, Zsolt Dula.

Szavay a afirmat că măsura impusă șoferului său este una abuzivă și o va contesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Deputatul maghiar a lăudat organizația din Satu Mare care este ”una atașată de valorile Jobbik” și care de 15 martie a împărțit prin județ simboluri naționale maghiare. Jobbik este singurul partid din Ungaria care acceptă în structurile de conducere și persoane din afara țării, liderul din Satu Mare fiind membru al Biroului Permanent.

Acesta a cerut Guvernului Ungariei să ia atitudine față de inserarea în strategia de apărare a României a pericolului reprezentat de mișcările autonomiste maghiare, scrie www.voceatransilvaniei.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 14:29
al batran
De si la ultimele recensaminte nu s-au declarat prea multi secui, adevarul ca din cei 1.200.000de etnici declarati la gramada si neinformati ca obarsie istorica ca fiind maghiari sunt foarte putini. Ei sunt secui cu o origine neclara obligati sa-si insuseasca limba maghiara(si asta abia dupa 1867 dupa bagarea in seama a ungurilor de catre austrieci)Daca Transilvania ar fi ramas separata asa cum au tinut-o turcii pana la 1699 secuii ar fi vorbit romneste.Asa cum sarmatii,iasii,hunii ,gepizii,avarii,bulgarii toti veniti inaintea maghiarilor au disparut din istorie asa s si secuii trebuiau sa ramana soldati ramasi la vatra din oricare etnie.. Sositi in Panonia si ulterior extinsi
si-n Transilvania maghiarii n-au fost decat niste trupe combinate cu hazari de 70-80mii(dovada hplogrup specific fino-ugricilor de doar 2%)
Invazia mongolilor condusi de Batu Han la 1241 a luat cu ei mai toti maghiarii mongoloizi,fiind condusi dupa anul 1300 de dinastii de regi romano-germane. Asa ca stati acolo unde sunteti nu va mai bagati unde nu aveti drepturi nici istorice si nici numerice. In SUA sunteti 1,5 milioane de etnici ,acolo de ce nu cereti autonomienomazilor??!!
27 mar, 14:00
marian
iredentistii....
Deci e adevarat zvonul ca au pornit ungurii actiuni destabilizatoare in Ardeal ..cu rusii....si fac asta si in capitala cu net-ul macovist unde gugustiucii care se vand pe 2-3 lei le fac jocul....acum nu mai e de glume si mai bine ar sta in casa....si ar judeca cu cine se inhaiteaza....si de ce....!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ