FABULOS! Acesta este alimentul care protejează cel mai bine organismul de boli

| 09 ian, 10:23

Acest aliment reprezinta un protector de nadejde al organismului prin sursa de sanatate pe care o ofera si pentru faptul ca lupta impotriva maladiilor.

Tonul, un peste de apa sarata ce face parte din tribul Thunnini, un sub-grup al familiei macroului, este considerat a fi unul dintre cei mai sanatosi pesti, consumul sau fiind recomandat de numerosi nutritionisti.

Motivul pentru care este atat de apreciat este continutul ridicat de acizi grasi Omega-3 si de acid docosahexanoic (DHA). Acesti acizi s-au dovedit a fi benefici pentru sistemul cardiovascular, avand si rol de protectori ai organismului.

Printre beneficiile pe care acizii grasi Omega 3 din ton le aduce se numara protejarea plamanilor impotriva astmului, a creierului impotriva maladiei Alzheimer si adeclinului cognitiv si a articulatiilor impotriva artitrei. Mai mult, studiile arata ca acesti acizi au proprietati anti-cancer.
Tonul este, in acelasi timp, bogat in seleniu, un oligoelement ce, in cantitati reduse, are efecte benefice asupra sanatatii. Acesta este un antioxidant biologic ce previne lezarea si distrugerea celulelor, iar o serie de date il coreleaza cu scaderea mortalitatii prin cancer. Relatia seleniului cu bolile cardiovasculare nu a fost inca pe deplin clarificata, dar se pare ca ar ameliora cardiomiopatiile, ischemiile si sindroamele anemice.

Este recomandat sa nu cumpaarati ton proaspat, deoarece contactul cu aerul ii va afecta culoarea, aroma si proprietatile nutritive. Daca totusi o faceti, este indicat sa il tineti la frigider, asezat pe un pat de gheata. Pentru pastrarea pe termen lung cea mai buna varianta este cea a congelarii.

Conservele de ton, cele mai utilizate de altfel, pot fi in apa, in ulei sau in bulion.Nutritionistii sfatuiesc sa se achizitioneze branduri premium, pentru ca in cazul lor, carnea este fiarta o singura data, fiind astfel mai ferma. De notat ar fi ca in majoratea conservelor de ton carnea este fiarta de doua ori.

 

Tag-uri: aliment, boli, cancer, omega 3, ton
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ