Falcă cerşeşte susţinerea lui Băsescu

| 02 noi, 2013

Lupta electorală pentru desemnarea candidatului democrat-liberal la preşedinţie a ajuns la etapa a 2-a, zona Nord - Vest. Cei doi candidați rămași în cursă - între timp Simona Creţu s-a restras - Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă încearcă să cucerească judeţele rămase neutre din Transilvania.

Pare neverosimil, dar mai sunt câteva redute care pot înclina balanţă de o parte sau alta, respectiv filialele rămase încă fidele lui Emil Boc. Va aduceţi aminte de masa în trei Băsescu - Udrea – Boc - primarul Clujului este un pion important în această ecuaţie. Un judeţ încă indecis, nu este singurul, este Bistriţa Năsăud, moşia lui Ioan Oltean, fost general secretar al PDL în timpul şefiei lui Emil Boc. Oltean a fost liderul de facto al partidului în perioada în care Boc conducea Palatul Victoria.

Deputatul PDL a jucat un rol important şi la congresul din martie când a trecut brusc în tabăra lui Vasile Blaga. Interesant este că după această fandare, baronul pedelist s-a pomenit în braţe cu un dosar penal de la DNA, fiind acuzat de favorizarea infractorului, faptă întâmplată în 2011. Coincidenţă ori ba, în 2012 era înştiinţat oficial de procurorii anticorupţie că nu este cercetat în niciun dosar, era perioada în care încă se afla în tabăra Băsescu-Udrea-Boc. Grea decizie pentru Oltean la alegerile pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL. Va merge pe mâna lui Vasile Blaga la fel ca în primăvară, dirijând voturile spre Cătălin Predoiu, sau va reveni la prima dragoste alături de Băsescu şi Boc, mizând totul pe Gheorghe Falcă. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele scrutinului de sâmbătă din zona Nord - Vest, unde sunt aşteptaţi aproximativ 20.000 de oameni în 46 de secţii de votare.

Săptămâna trecută la alegerile din Regiunea Nord - Est, Cătălin Predoiu şi-a zdrobit contracandidatul obţinând un scor de 87,62%, faţă de doar 10,38% Gheorghe Falcă. Victoria nu surprinde, zona fiind fieful lui Gheorghe Flutur mâna dreapta a lui Vasile Blaga, ci scorul cu care Predoiu şi-a surclasat adversarul.

Realizând proporţiile dezastrului Falcă cerşeşte susţinerea lui Băsescu. Aflat în campanie în judeţul Bistriţa-Năsăud, finul de la Arad i-a ridicat mai multe osanale comandantului suprem - “Eu cred că activul PDL este şi azi lângă preşedintele României, cred că oamenii din administraţie ai PDL se gândesc şi azi cu mare cinste la preşedintele României. Astăzi, din păcate, preşedintele României este singurul opozant de forţă al Guvernului României şi cred că un parteneriat cu preşedintele României ar fi şi onorant, şi de mare succes. Este important să fii partener cu cel care nu a pierdut niciodată, şi nu a pierdut niciodată pentru că a ştiut să comunice cu valoarea oamenilor.” Ca să fie taboul complet, să adăugăm aplauzele şi lacrimele de crocodil ale edilului de Arad.

Disperarea lui Falcă este de înţeles după catastrofa din Nord - Est, dar mai ales după lupta pentru şefia PDL Arad, unde a câştigat la mustaţă în faţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad şi favoritul lui Blaga. Plecat în cursă la îndemnul nașului, Falcă s-a sufocat după primul tur de pistă. Eşecul lui este echivalent cu eşecul preşedintelui care trebuie să gândească alt plan pentru a controla din nou fostul partid, implicit își vede năruit și rolul de unificator al dreptei. Băsescu joacă ultima carte pe Falcă, asta spune multe despre aşii pe care nu-i are în mânecă actualul şi viitorul legumicultor. Să pariezi pe Falcă este sinonim cu a pune toţi bani pe un cal mort.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ