Cristian Preda către Gheorghe Falcă: Ghiță, ne faci de râs!

Ghiță Falcă - cum îl alintă Preda- călărește strângând din dinți cu stoicism calul alb al teoriilor Elenei Udrea despre omul providențial Băsescu, singurul capabil să scoată PDL din bezna în care tot el l-a scufundat.

Cristian Preda, cel care nu demult făcea dramă și prăpăd în ciupercile PDL, anunțându-și cu mare fandoseală orientarea ”băsistă” din pricina căreia se simțea constrâns să părăsească un partid care oricum se dispensase de serviciile sale, a reușit să-și pună plecarea pe pauză. Conjunctural, desigur, Cristian Preda și-a redescoperit interesul pentru activitatea colegilor liberal-democrați, colegi care, între noi fie vorba, nu s-au arătat foarte dispuși să-și facă publică durerea pricinuită de perspectiva pierderii unui camarad atât de ”prețios”.

Circula o glumă subtilă care spunea că, dacă vrei să evaluezi pierderea pricinuită de retragerea unor asemenea personalități indispensabile, să scoți mâna din apă și să te uiți ce gol lasă în urmă. Cam același detaliu instructiv îl poate constata și Cristian Preda, cu amărăciunea de rigoare, văzând că viața în partid continuă și fără dânsul. Pleacă unul, vine altul. Cel care aparent dorește să compenseze prin umor și apariție insolită ravagiile provocate formațiunii de eclipsa cu preaviz a lui Preda este chiar Gheorghe Falcă, finuțul președintelui în funcție.

Concentrat nevoie mare asupra propriei persoane, precum concurentul dispus să înfrunte tot ridicolul care se poate aduna într-un platou de televiziune, numai ca să scape de preaplinul stresant al talentului care-l chinuie, Ghiță Falcă - cum îl alintă Preda- călărește strângând din dinți cu stoicism calul alb al teoriilor Elenei Udrea despre omul providențial Băsescu, singurul capabil să scoată PDL din bezna în care tot el l-a scufundat. Surâsul forțat care-l desfigurează mai nou pe Ghiță se datorează cu siguranță distanței care separă teoria Elenei de practica lui Predoiu, contracandidatul preferat de mai mult de trei sferturi din membrii PDL. Cătălin Predoiu a dat de-a dura deopotrivă cu visele de mărire ale primarului arădean și cu fanteziile politice ale Elenei Udrea care i-a ofensat recent pe liberal-democrați afirmând că partidul are un singur atu electoral, pe Traian Băsescu și un singur cusur adevărat, pe Vasile Blaga. Se pare că membrii din teritoriu sunt de altă părere și să sperăm că Elena Udrea are și un final alternativ la teoria care nu prea se pupă cu realitatea, după cum s-a văzut recent prin Moldova.

Cristian Preda reintră în scenă aici, ca și cum nu și-ar fi luat cu puțin timp în urmă adio de la PDL și – în același timp gelos pe luminile rampei de care se bucură acum ”loialul” Ghiță, dar și îngrijorat de soarta PDL – și cobește dramatic și cu mare patos. Prietenul Ghiță este atenționat să se retragă din cursa fără speranțe, pe principiul că fuga este rușinoasă, dar e sănătoasă. Spulberând cu insensibilitatea specifică bărbatului corola de iluzii politice a Elenei Udrea, Cristian Preda își nazalizează panica în termeni foarte exacți: competiția electorală internă a partidului este, de fapt, un ”măcel”, așa cum o indică și ”cifrele” obținute de Predoiu ”fără putință de tăgadă” în primele două runde. Victoria lui Predoiu este constatată cu amărăciune și lipsa desăvârșită a unui minim fairplay, care i-ar permite lui Preda, dacă ar fi un adevărat sportsman, să-l aplaude pe cel mai bun. Cătălin Predoiu nu pupă aplauzele lui Preda. Scorurile obținute de acesta sunt ”mai aproape de cele staliniste decât de cele dintr-o înfruntare democratică”.

În traducere liberă, Cristian Preda se teme în momentul de față de două lucruri. Unu, așa cum am subliniat mai sus, că rolul de ”drama queen” a PDL ar putea reveni pe viitor lui Falcă și doi, că Ghiță, mai naiv din fire, ar putea să o încaseze atât de rușinos până la final încât orice pretext de fraudă, mult așteptat motiv de rupere și plecare din PDL pentru dizidenții Elenei Udrea, ar părea dea dreptul ridicol. Imaginați-vă pentru o clipă cum ar putea să-l acuze pe Cătălin Predoiu, în deja monotona tradiție pedelistă, că a furat votul membrilor de partid cu sacii...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ