Gheorghe Falcă: este momentul unificării formaţiunilor de dreapta

| 18 oct, 2013

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă, primarul Aradului, susţine că acum, iar nu după alegerile europarlamentare, este momentul unificării formaţiunilor de dreapta într-un proiect pentru România.

"Ca om cu vechime în partid, cu un istoric electoral deloc neglijabil, am considerat că ne aflăm într-un moment în care dreapta românească trebuie să facă o opţiune strategică, de poziţionare doctrinară. Am considerat că este momentul unificării dreptei în jurul unor valori şi a unui proiect pentru România, născut din afirmarea acestor valori. În opinia mea, competiţia şi turneul propriu-zis de prezentare a candidaturilor în filiale sunt un excelent prilej de dezbatere. Voi participa la competiţia pentru desemnarea candidatului PDL, al dreptei din România, oferind o viziune, una verificată cu succes în plan local, în Arad",  declară Gheorghe Falcă, unul din prezidenţiabilii PDL într-un interviu acordat Agerpres.

Edilul Aradului consideră că prima temă în ceea ce priveşte unificarea formaţiunilor de dreapta "este proiectul unificarea forţelor de dreapta, care va produce de fapt candidatul la prezidenţiale. A doua temă e poziţionarea şi clarificarea doctrinară a dreptei româneşti. Iar al treilea punct esenţial este elaborarea, pe baza valorilor autentice ale dreptei, a unui nou proiect pentru România, în perspectiva anului 2020. Aceste teme reprezintă de fapt trei paşi de urmat într-o strategie victorioasă a dreptei. Fără unificarea în jurul valorilor tradiţionale de dreapta şi fără promovarea unui nou proiect de ţară, nu putem spera să fim convingători în viitoarele alegeri".

Gheorghe Falcă a subliniat că în prezent nicio formaţiune de dreapta sau centru-dreapta nu are un scor electoral mulţumitor. "Totuşi, dacă unele formaţiuni nu au procente grozave în sondaje, ele se dovedesc a fi rezervoare de resursă umană de calitate, de energie şi chiar de entuziasm. Iar una din regulile fundamentale de urmat pentru o campanie victorioasă este creşterea entuziasmului propriilor militanţi. Eu n-aş neglija aceste aspecte, elaborând exclusiv calcule matematice, adunând şi scăzând procente. Pentru că dacă electoral am avut un eşec, nu acest lucru e cel mai grav, ci un alt simptom: pierderea entuziasmului şi a mândriei de a fi de dreapta. Cred că acest lucru trebuie recâştigat prin proiectul de unificare, un proiect pe care calculele matematice post-europarlamentare nu l-ar ajuta", menţionează Falcă.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ