FALCĂ, finul lui BĂSESCU, trage cu baronii

| 06 mai, 22:41

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, consideră”corectă” alegerea primarului din primul tur, dar ”greşită” soluţia stabilirii şefilor de consilii judeţene prin votul consilierilor, pentru că ”lasă loc jocurilor de culise”.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, co-preşedinte al PNL Arad, este de părere că decizia Camerei Deputaţilor privind alegerile locale ”este pe jumătate bună”, criticând modul de alegere al şefilor de consilii judeţene.

Falcă a declarat că ”administraţia locală, peste tot în lume, are la bază trei mari principii”, respectiv subsidiaritate, funcţionabilitate şi stabilitate, iar ultimul ”este cel mai important” pentru că ”bate principiul maximei legitimităţi dat de alegerile în două tururi”.

”Subsidiaritatea are legătură cu aducerea deciziei cât mai aproape de cetăţean, funcţionabilitatea are legătură cu raportul din interiorul executivului local şi cu raportul dintre executiv şi legislativul local, dar principiul stabilităţii este cel mai important, pentru că asigură stabilitate în administraţia locală. Cred că alegerea primarului din primul tur este o soluţie corectă, care se poate întâlni în 80 la sută din ţările europene”, a afirmat Falcă.

Edilul critică însă modul de alegere a şefilor de consilii judeţene.

”Alegerea preşedintelui de către consilieri este o soluţie greşită, pentru că se lasă loc jocurilor de culise. Acest sistem nu se bazează nici pe principiul stabilităţii, nici pe al legitimităţii. Din păcate, oameni care nu au o mare legitimitate vor putea provoca instabilitate, putând schimba oricând preşedintele, în funcţie de interese. Preşedintele consiliului judeţean nu se va mai putea baza pe un mandat de patru ani”, a spus Falcă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ