Fântâna unde turiştii aruncă un milion de euro pe an

| 21 oct, 2013

Fontana di Trevi, fondată în anul 19 d.H., este cea mai mare fântână din Roma, un loc unde turiştii care cred în legendele oraşului aruncă monede pentru a beneficia de "puterile" vestigiului, în fiecare an peste un million de euro fiind colectaţi din apa din monument, potrivit Rome. net.

Legenda spune că dacă arunci o monedă, te vei întoarce la Roma, dacă arunci două monede, te vei îndrăgosti de un italian, şi dacă arunci trei monede, te vei căsători cu persoana pe care o vei întâlni.

Peste un milion de euro sunt aruncaţi anual de turişti în fântână, bani care din 2007 sunt folosiţi pentru un fond umanitar.

La origini, fântâna era capătul unui Apeduct, primind o înfăţişare nouă în timpul Renaşterii, sub îndrumarea Papei Nicholas V.

Aspectul final al Fântânii Trevi datează din 1762, când munca de cosmetizare a monumentului, dusă de Nicola Salvi, a fost finalizată de Giuseppe Pannini.

Numele fântânii, Trevi, vine de la “Tre vie”, care înseamnă “trei căi”, din moment ce fântâna este la răscrucea dintre trei străzi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ