FBI antrenează doi ofițeri români pe probleme privind combaterea terorismului

| 03 mar, 18:12

FBI antrenează luna aceasta doi ofiţeri români pe probleme ce ţin de combaterea terorismului, a anunţat directorul serviciului, James Comey. Unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii, Comey, se află la Bucureşti, unde a avut întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, dar şi cu noul director al SRI, Eduard Hellvig.

Directorul FBI a spus că, din 1995, 32 de ofiţeri români au absolvit Academia Naţională a FBI, iar parteneriatul româno-american este esenţial pentru succesul  misiunii de combatere a terorismului şi crimei organizate.

„Luna aceasta, FBI antrenează doi ofițeri români în contraterorism. Ofițeri ai serviciilor de informații au îndeplinit stagii în cadrul centrului nostru de pregătire din Pittsburgh, Pennsylvania şi ofiţeri din toată lumea, inclusiv din această ţară, s-au adunat la Academia Naţională FBI din Quantico, Virginia, pentru a beneficia de antrenament. Din 1995, 32 de ofiţeri români au fost absolvenţi ai Academiei Naţionale. Mulţi ofiţeri români s-au antrenat la Academia Internaţională FBI din Budapesta,  organizaţie pe care noi o numim ILEA. Anul trecut, 41 de ofiţeri români s-au antrenat la ILEA”, a declarat Comey.

„Un alt aspect pentru care doresc să îi mulțumesc se referă la pregătirea personalului SRI. Ofițerii SRI au beneficiat de stagii de instruire cu cei mai buni specialiști FBI, iar expertiza acumulată ca rezultat a acestei cooperări reprezintă o contribuție importantă la capacitatea SRI de a-și îndeplini cu succes misiunile”, a adăugat acesta.

Şeful SRI a precizat că în cadrul parteneriatului dintre serviciul român şi FBI au loc operaţiuni ce vizează mai multe domenii de interes, printre care securitatea cibernetică, dar şi combaterea terorismului, a criminalităţii organizate sau a corupţiei.

 

Citeşte şi: Eduard Hellvig a DEZVĂLUIT planul comun al SRI şi FBI

Tag-uri: Eduard Hellvig, FBI, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ