George Maior: Demisia de la SRI, legată de eşecului adoptării legislaţiei de securitate naţională

| 22 mar, 11:08

George Maior, fostul şef al SRI, a declarat sâmbătă seară, într-un interviu, că unul dintre motivele pentru care a demisionat din funcţie a fost legat de "eşecul adoptării legislaţiei de securitate naţională şi informaţii".

George Maior a vorbit, la Realitatea TV, despre motivele care au dus la demisia lui din funcţia de şef al SRI. Unul dintre ele a ţinut de o "filosofie de viaţă", şi anume rutina care intervine în orice activitate, motiv pentru care "lucrurile trebuiau schimbate".

Mai mult, George Maior a explicat că au existat şi numite cauze particulare, legate de eşecul legislaţiei de securitate naţională şi informaţii, în ceea ce priveşte cele trei legi Big Brother: protecţia datelor, cartelele prepay şi legea securităţii cibernetice, care au foste respinse de Curtea Constituţională.

"Dacă nu se acţionează la nivel politic, parlamentar şi nu există voinţa pentru a se pune în acord aceste legi cu Constituţia, vom avea de pierdut din perspectiva dinamicii evoluţiei internaţionale.(..) Am fost dezamăgit că aceste legi nu au fost adoptate, şi a reprezentat o materializare a deciziei mele de a pleca", a mai spus George Maior.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ