PREVIZIUNI de COŞMAR pentru scena politică: Un cap stă să cadă!

| 04 mar, 09:49

Sorin Roşca Stănescu continuă să scrie din spatele gratiilor. Fostul jurnalist, condamnat şi el pentru fapte de corupţie, se întreabă de ce o pleiadă de dosare sunt anchetate de DNA abia acum şi de ce nu a fost stopată mai devreme “teribila hemoragie financiară a banului public.”

SRS consideră că este iminent până când şefii de la SRI şi Parchetul General vor plăti şi ei pentru o eventuală "ţinere la sertar" a acestor dosare până la căderea regimului Băsescu.

"Este iminent. Foarte curand, cineva va plati oalele sparte. Si va fi doar primul de pe lista. Vorbim tot despre coruptia institutionalizata. Acum, cred ca este limpede, pentru toata lumea, ca grupurile criminale ale coruptiei institutionalizate au actionat pe parcursul a cel putin zece ani. In forta. Pradand avutia publica, sistematic, de miliarde de euro. Si, culmea! Chiar in timpul crizei economice, cand au fost aplicate teribilele curbe de sacrificiu impotriva populatiei, in Romania s-a furat ca in codru. Ora rafuielilor care a venit nu inseamna doar punerea la zid a unora dintre capii mafiei de la Bucuresti. Inseamna si asumarea de raspundere din partea celor care, cu buna stiinta, au tolerat acest fenomen, au inchis ochii sau chiar l-au protejat. Asadar, care este acel cap care urmeaza sa cada?

Citeşte şi: Adevărul a ieşit la iveală. De ce vrea KOVESI capul lui UDREA

Vinovatul nu poate fi identificat decat la varful uneia din urmatoarele doua institutii: Parchetul General sau Serviciu Roman de Informatii. Si este logic de ce. Daca Parchetul General, in subordinea caruia se afla si DNA, a fost informat, in ultimii zece ani, asupra operatiunilor de jaf si nu a reactionat, si reactioneaza abia acum, dupa ce regimul Basescu este pe cale sa se transforme in cenusa, lasand locul regimului Iohannis, atunci conducatorii acestei institutii poarta totala raspundere, separata si in bloc. Mai exista si ipoteza care ar putea fi luata in calcul, conform careia, Directia Nationala Anticoruptie nu ar fi primit, asa cum cere legea, semnale clare, sub forma unor note scrise, din partea Serviciului Roman de Informatii din care sa rezulte cum se deruleaza mecanismele fraudarii unui intreg stat. Daca asa stau lucrurile atunci, fireste, trebuie sa raspunda individual, dar si in grup, cei responsabili de la conducerea Serviciului Roman de Informatii.

Ori una, ori alta. Ceva la mijloc nu exista. Decat, eventual, la limita, si nici nu vreau sa ma gandesc la asta, o complicitate inter – institutionala. Adica, temandu-se de Traian Basescu, dar fiind si promovati de acesta, si responsabilii DNA si responsabilii SRI sa fi fost pe deplin informati, sa fi tacut chitic si sa nu fi actionat in niciun fel pentru a curma teribila hemoragie financiara a banului public. Dar nu vrea sa ma gandesc chiar atat de departe.

S-a ajuns astazi sa fie trecuta asa-numita linie rosie. Punctul de inflexiune. Acum e mult prea limpede, pentru orice om cu capul pe umeri, ca nu numai hotii, marii corupti ai Romaniei sunt responsabili, ci si cel putin unii dintre cainii de paza. Asa ca, urmeaza sa vedem un caine de paza sacrificat si el ritual, in piata publica. Alina Bica a fost doar, sub acest aspect, un catelandru. Chiar daca a condus asa-numita organizatie anti-mafie din Romania.

Citeşte şi: DNA-ul se încinge: După denunţul Elenei Udrea, Băsescu face puşcărie cu executare

Intrebarea nu mai este daca prognoza mea se va indeplini sau nu. Ci, doar in cat timp. Cate zile vor mai trece pana cand un cap va cadea? Si oare de ce ma tot gandesc la un domn numit Florian Coldea?", scrie Sorin Roşca Stănescu pe blog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 13:56
ADI
Neicusorulu din imagine...
Si ....neicusorul ...cind pica...?ca toti asteapta (vorba lui) o condamnare...
04 mar, 18:51
Marian Raduinea
cam de multă vreme stă.
Capul despre care se face aici vorbire s-a bucurat cu nerușinare nemaiîntâlnită de acțiunile pentru care plătesc alții. În cazul lui Năstase a fost invers. A plătit el cu propriul cap și mai puțin cei care l-au servit și despre care aproape nu s-a auzit. Acum acesta, capul tuturor capetelor unui regim politico-administrativ de un deceniu vechime și chiar de dinaintea instalării regimului, tace. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute.
04 mar, 18:08
doras
babalaul...
RTV se da de ceasul mortii sa-l scoata vinovat pe Basescu. Latrinistii nu-i iarta matrozului ca i-a tinut in sah timp de 10 ani. Abia acum se incearca confectionarea de " dosare politice". Securisti si urmasii acestora nu iarta faptul ca marinarul le-a ' confiscat" motanul... Nu l=am auzit niciodata pe Basescu exprimandu-se vizavi de oponentii sai politici la modulcum au facut-o si o fac un voiculescu, un ghise sau un nastcase. Asa sa le ajute Dumnezeu pe cat de adevarata leeste spusa.
06 mar, 04:24
Ana
Scurt si la obiect. Esti un babalaul.Asta spune tot.Bravo !
04 mar, 16:57
fonfon
MARINARUL
La bulau cu acest infect al natiunii romane care a murdarit tot.
04 mar, 11:51
munca la domiciliu
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ