ULUITOR! Cu ce se lăuda ALINA BICA şi promisiunile pe care le făcea

| 04 mar, 10:08

ALINA BICA ştia că va fi numită şefă la DIICOT, datorită relaţiei de prietenie cu Elena Udrea. Aşa susţine Ovidiu Tender. Omul de afaceri le-a spus anchetatorilor că Alina Bica se lăuda că îl va ajuta, în dosarul Rafo Carom, după ce va ajunge la şefia DIICOT.

Foarte sigură pe ea, Alina Bica şi-ar fi făcut planuri deşi nu se afla încă la conducerea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate. Omul de afaceri Ovidiu Tender susţine, într-unul dintre denunţurile sale, că Bica s-ar fi lăudat ca urmează să fie numită la şefia DIICOT datoriei prieteniei cu Elena Udrea. La vremea respectivă, Alina Bica era secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

"Mihăilescu Ionuţ şi Alina Bica şi-au arătat disponibilitatea de a mă sprijini pentru dosarul care era deja în instanţă, mai ales că urma ca Bica Alina Mihaela să fie numită procuror şef al DIICOT – structura centrală, datorită relaţiei personale cu Udrea Elena şi că din această poziţie va putea să mă ajute", le-a spus Tender procurorilor.

Citeşte şi: LOVITURĂ dură pentru Alina Bica şi Dorin Cocoş

Pentru a nu da nimic de bănuit, omul de afaceri susţine că s-ar fi înţeles cu Alina Bica să ţină legătura prin intermediul fostului ei consilier, Ionuţ Mihăilescu.

"(...) ca atare, Mihăilescu Ionuţ Florentin (...) nu crea semne de întrebare dacă se întâlnea cu mine, el urmând a fi cureaua de transmisie între mine şi ea. Ne-am înţeles ca în perioada următoare, având în vedere faptul că el este fără ocupaţie şi are o familie de întreţinut, să îl sprijin prin sume de bani alocate lunar. La început au fost bani negri, ulterior am găsit de comun acord ca soluţie un contract de muncă'', se arată în denunţul lui Tender.

Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Tender a apelat la Bica pentru a nu fi condamnat în dosarul RAFO-Carom, instrumentat de aceasta. Afaceristul i-ar fi dat mită Alinei Bica mai multe acţiuni la UPRUC Făgăraş, care ar fi ajuns la soţul procuroarei. În dosarul Carom, Ovidiu Tender a fost condamnat, în cele din urmă, la 11 ani şi 4 luni de închisoare pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Citeşte şi: Dosarul GALA BUTE, un alt episod. Denunţătorul ŞTEFAN LUNGU a venit la DNA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ