SURSE: Cine i-ar putea lua locul Alinei Bica la şefia DIICOT

| 03 mar, 19:13

Daniel Ticau, Ionut Butnaru si Mircea Ioan Andres sunt cele trei nume de procurori vehiculate drept posibil candidati cu sanse la functia de sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Daniel Ticau este in prezent detasat la Moneyval (Consiliul Europei), Ionut Botnaru, procuror sef DIICOT Ploiesti si Mircea Ioan Andres, procuror sef DIICOT Timisoara.

Ministerul Justiției anunță, luni, demararea procesului de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata și Terorism.

Citeşte şi: Ministerul Justiţiei caută înlocuitor pentru Alina Bica, fostă şefă DIICOT

Postul de procuror șef al DIICOT a devenit vacant după demisia Alinei Bica ca urmare a arestării sale preventive pentru fapte de corupție, ulterior ea fiind trimisă în judecată.

Potrivit unor surse, procurorul iesean Daniel Ticau ar fi un apropiat al ministrului justitiei, Robert Cazanciuc. Amandoi au fost pentru o vreme consilieri ai Laurei Codruta Kovesi cand aceasta ocupa functia de procuror general.

Daniel Ticau a fost in 2006 procuror delegat la sefia DIICOT, sub mandatul sau petrecandu-se fuga din tara a lui Omar Hayssam, condamnat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak. Sotul fostului prefect PD al Capitalei, Mioara Mantale, Ticau lucreaza in prezent la Strasbourg, in cadrul secretariatului tehnic la Moneyval (Consiliul Europei). Mandatul acestuia ar urma sa se incheie in luna aprilie. Din vara lui 2011 pana in aprilie 2013, Mioara Mantale a fost consul la Strasbourg, numita de fostul premier Emil Boc.

Ionut Botnaru este procuror sef la DIICOT Prahova, si el considerat un apropiat al actualului ministru al justitiei, originar din Ploiesti.

Mircea Ioan Andres este procuror sef a DIICOT Timisoara. Intr-un interviu pentru presa locala acordat in martie 2013, Andres vorbeste despre cazul "teoristului in slapi", despre  care spune ca a fost periculos, si activitatea sa. Intrebat de ce se teme cel mai mult in profesie, Andres a spus: "Noi suntem procurori tineri, avem alta mentalitate fata de procurorii de pe vremea comunismului. Noi nu vrem sa condamnam pe cineva cu orice pret. Parerea mea este ca cel mai grav este sa bagi in puscarie un om nevinovat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ