ALIN COCOŞ a fost adus cu duba la DNA

| 03 mar, 11:27

Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoş, a fost adus marţi la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de complicitate la luare de mită (Dosarul Bica 2, disjuns din dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP).

DNA i-a trimis în judecată joi pe inculpaţii din Dosarul Bica 2. Aceştia sunt Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu (în stare de arest preventiv) şi Adriean Videanu, sub control judiciar. Vineri, judecătorii ÎCCJ au decis menţinerea măsurilor preventive.

În dosarul Bica 2, Dorin Cocoş este acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul său de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica, a primit, în mod indirect, prin intermediul lui Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați situat în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea, pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală, evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

În scopul ascunderii provenienței terenului din Snagov și mascării mitei, Ionuț Mihăilescu și Alin Cocoș au generat și intermediat tranzacții nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relații cu prieteni și membrii de familie.

Concret, disimularea primirii mitei de către Alina Bica și Ionuț Mihăilescu a fost realizată în intervalul de timp 2013 — 2014 prin încheierea a două contracte de vânzare — cumpărare succesive în care au fost interpuse persoane apropiate acestora.

 

La rândul său, în schimbul influenței exercitate asupra Alinei Bica și a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, Dorin Cocoș a pretins și primit de la beneficiarul drepturilor litigioase, Gheorghe Stelian (denunțător în dosar), suma de 10 milioane euro.

Citeşte şi: Cristoiu sare în apărarea Elenei Udrea şi explică de ce vrea KOVESI să-i ia capul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ