Cazanciuc: Săptămâna viitoare demarăm procedura de selecţie pentru şefia DIICOT. Postul e vacant după arestarea Alinei Bica

| 27 feb, 17:09

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că va demara săptămâna viitoare procedura de selecţie a procurorilor pentru şefia DIICOT, transmite Agerpres.

 

Robert Cazanciuc a afirmat că nu are o propunere pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, deoarece va exista o formulă de selecţie, la care au şanse egale toţi procurorii din ţară care îndeplinesc condiţiile legale.

"Cu siguranţă voi trimite o invitaţie procurorilor din ţară. Nu vor fi criterii noi, vor fi criteriile folosite de CSM în procesul de evaluare a funcţiilor de conducere. Procesul va fi foarte transparent, foarte predictibil. Cine crede că respectă standardele de integritate, de profesionalism, cu siguranţă are şanse să ocupe această funcţie de conducere. Procedura va fi demarată săptămâna viitoare", a spus Cazanciuc, prezent la bilanţul Curţii de Apel Bucureşti.

Funcţia de procuror şef al DIICOT a rămas vacantă după ce titularul acestui post, Alina Bica, a fost arestată preventiv pe 22 noiembrie, pentru fapte de corupţie.

Până la numirea unui nou procuror şef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public este asigurată de Elena Georgiana Hosu, procuror şef adjunct.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ