Fetițele siameze născute la Constanța au inima și ficatul comune UPDATE

| 23 dec, 12:37

Două fetițe siameze născute marți la Spitalul Județean Constanța au fost aduse la București pentru a fi examinate de o comisie de specialiști de la Spitalul "Marie Curie", informează Agerpres.

UPDATE Fetițele siameze născute marți la Constanța și aduse la Spitalul 'Marie Curie' din București au inima și ficatul comune, iar șansele lor de supraviețuire sunt minime, a declarat, miercuri, directorul medical al spitalului, Radu Spătaru, citat de Agerpres.

"Evaluarea făcută aseară și în cursul zilei de astăzi arată că configurația siamezelor este una neprielnică, în sensul că împart din păcate cordul, au un cord comun, și un ficat comun, ceea ce face ca prognosticul să fie unul puțin favorabil. Șansele lor fiind minime la acest moment', a explicat dr. Spătaru.

El a adăugat că starea siamezelor, internate în secția de terapie intensivă neonatală, este gravă, dar stabilă.

 

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Mihnea Avram, a declarat, miercuri, că urmează ca specialiștii pediatri ai Spitalului "Marie Curie" să le examineze.

"O comisie medicală urmează să stabilească ce pași se vor face de acum înainte", a precizat Mihnea Avram, care a adăugat că un astfel de caz se întâmplă o dată la 200 000 de nașteri.

O femeie a născut două fetițe siameze, marți dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, perechea fiind adusă pe lume prin operație cezariană, în Clinica Obstetrică-Ginecologie I.

Potrivit directorului medical al unității spitalicești, dr. Mihnea Avram, fetițele sunt lipite în zona sternului, toracelui și abdomenului și se pare că împart același ficat.

"Cele două fetițe au fost aduse pe lume prematur, la 33 de săptămâni și cântăresc câte 1500 de grame. Deocamdată urmăm procedura clasică, fetițele sunt intubate, sunt la incubator și perioada următoare este foarte critică dar urmează să vedem cum evoluează. Sunt toate șansele să trăiască, cel puțin una dintre siameze", a spus Mihnea Avram.

Mama siamezelor, în vârstă de 24 de ani, locuiește într-un sat din județul Constanța și este la a șasea sarcină, acasă mai având încă cinci copii. Potrivit medicilor, femeia gravidă s-a prezentat luni noaptea la Spitalul Clinic Județean de Urgență și, din propria declarație, reiese că pe parcursul sarcinii nu a fost la niciun control medical, crezând ca va naște copii sănătoși ca și în cazurile precedente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ