Siamezele născute la Braşov ar putea fi operate marţi la Spitalul Marie Curie din Capitală

| 11 aug, 2014

Siamezele care s-au născut la Maternitatea din Braşov ar putea fi operate în cursul zilei de marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii 'Maria Sklodowska Curie' din Capitală, a declarat luni, dr.Radu Spătaru, medic la spitalul bucureştean.

El a subliniat că echipa care va face operaţia este deja pregătită, însă urmează să se facă mai multe investigaţii. 

'În principiu noi ne gândim la ziua de mâine. Nu au ajuns încă la noi, sunt pe drum. Aşteptăm să sosească, să le evaluăm şi după aceea vom decide. Am făcut o echipă cu anestezişti, terapie intensivă neonatală, cu asistente. Vor veni, le vom evalua. Sunt situaţii diverse, situaţii foarte complexe. (...) Lucrurile sunt nuanţate în funcţie de situaţia particulară. Este o mare diversitate de forme. Avem o evaluare ante-partum, ştim în mare despre ce este vorba, evident că, până nu vedem cu ochii noştri, nu putem să facem afirmaţii', a spus Spătaru. 

El a menţionat că spitalul dispune de aparatura necesară pentru realizarea acestei intervenţii.

'Avem ca aparatură tot ce ne trebuie pentru această intervenţie', a precizat medicul.

O braşoveană în vârstă de 33 de ani a născut, vineri, siameze, fiind prima naştere după ce a pierdut cinci sarcini.

'Gemenii identici au fost identificaţi de la 12 săptămâni de sarcină, care a fost atent urmărită de medicii Maternităţii din Braşov pentru că malformaţiile sunt mult mai frecvente în aceste cazuri. A născut vineri, la ora 9.15, prin cezariană, naşterea fiind asistată de o echipă complexă a maternităţii. Doamna a dorit să rămână pe toată perioada sarcinii sub observaţia medicilor din spitalul nostru, nu a ales să meargă la o altă maternitate. Cadrele medicale din Maternitatea Braşov şi-au asumat responsabilitatea urmăririi sarcinii şi lucrurile au decurs fără probleme deosebite. Zona de alipire este una mică, de mărimea unei monezi de cincizeci de bani, aproape de cordonul ombilical. Mama şi siamezele vor fi trimise la Spitalul de copii Marie Curie din Bucureşti pentru operaţia de separare', a declarat pentru AGERPRES dr. Valeria Badea, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie I.A Sbârcea din Braşov. 

Dr. Valeria Badea a spus că, deocamdată, atât mama, cât şi siamezele se simt bine, naşterea fiind la termen.

Asemenea naşteri au mai fost la Maternitatea din Braşov, dar alipirea era în zona craniului, situaţie mult mai complexă decât naşterea de vineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ