Institutul Cantacuzino primeşte finanţare directă şi va crea un vaccin

| 08 mai, 2013

Guvernul a aprobat, azi, Ordonanţa de Urgenţă pentru finanţarea Institutului Cantacuzino, în scopul creării unui plan naţional de intervenţie pentru prevenirea îmbolnăvirii în masă a populaţiei din cauza epidemiilor şi pandemiilor.

Prin finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, a unor cheltuieli în implementarea Planului naţional de intervenţie, se asigură promovarea politicilor de sănătate şi, implicit, reaşezarea serviciilor de prevenţie ca priorităţi ale stării de sănătate a populaţiei.

"Săptămâna viitoare, voi supune spre aprobarea Guvernului o hotărâre care va conţine un program pe baza căruia în România se va putea realiza vaccin antigripal", a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" este un producător autonom, cu gestiune financiară şi economică independentă, care are ca obiect de activitate producţia de vaccinuri şi activitate de cercetare-dezvoltare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ