Institutul Cantacuzino îşi reia producţia de vaccinuri

| 31 mai, 2013

Institutul Cantacuzino îşi reia activitatea după trei ani.  Statul va putea cumpăra direct vaccinurile produse de acesta deoarece a primit statutul de serviciu de interes economic general. În tot acest timp, România a importat anumite medicamente din UE cu preţuri şi de 20 de ori mai mari.

Ne vom putea imuniza împotriva gripei cu vaccin românesc, de la toamnă, anunţă ministerul Sănătăţii. Institutul Cantacuzino va primi 10 milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului şi va putea relua producţia, anul acesta, informează TVR1.

Nu e un ajutor de stat, ci compensaţie financiară, spune ministrul Eugen Nicolăescu. Institutul a primit statutul de serviciu de interes economic general - o premieră pentru România.

Vaccinul antigripal adus acum din străinătate e de două ori şi jumătate mai scump decât cel care va fi produs la Institutul Cantacuzino. Va fi o economie serioasă pentru stat. Noile linii de fabricaţie sunt pregătite, la fel şi oamenii. Doar banii pentru materii prime şi materiale mai lipseau, dar vor intra curând de la fondul de rezervă al guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ