Firea: Convenția RADET - ELCEN - Romgaz va fi adoptată luni

| 31 oct, 15:12

Convenția semnată între RADET, ELCEN și Romgaz, pentru ca municipalitatea să poată să plătească în avans gazele necesare depășirii sezonului rece, va fi adoptată luni, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Am solicitat Guvernului și mulțumesc (...) domnului vicepremier Dîncu pentru tot sprijinul și domnului vicepremier Borc pentru (...) cadrul legal prin care Primăria Generală să poată să plătească în avans gazele necesare depășirii sezonului rece aferent facturii noiembrie — martie. Avem această Ordonanță de Urgență aprobată de Guvern. Chiar astăzi (...) vom adopta și convenția semnată între RADET, ELCEN și Romgaz, pentru a putea să facem această plată în avans ca urmare a Ordonanței de Urgență adoptate de Guvern. Suntem cu toții pe drumul cel bun, păcat (...) că nu s-a întâmplat acest lucru acum 10 ani, acum 15 ani, pentru că nici n-am mai fi vorbit despre RADET la acest moment, ni s-ar fi părut un subiect undeva din negura timpului", a declarat Firea la forumul "Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri și terenuri industriale", organizat la București.

Ea a amintit că RADET se află în prezent în insolvență. "Pentru a pune pe baze sănătoase această regie și în 2-3 ani să nu mai fie nevoie de subvenții acordate de Primăria Capitalei, deci din banii bucureștenilor, pentru a susține o regie cu multe probleme financiare. Cred că este decizia cea mai curajoasă luată în patru luni de zile", a spus Firea.

Potrivit Gabrielei Firea, această rețea va fi redimensionată la necesitățile actuale. "În momentul în care s-a construit această rețea era adaptată nevoilor Bucureștiului cu platformele industriale care nu mai există. (...) Acolo sunt parcuri industriale, sunt mall-uri sau nu e nimic și rămâne să facem ceva. Deci, în perioada următoare, prin aplicarea planului de reorganizare, aceste incidente, și anume cartiere care rămân fără apă caldă și căldură, pe o perioadă scurtă de timp, nu se vor mai repeta prin simplul motiv că vom investi, iar acei bani (...) se vor duce la RADET pentru aceste nevoi", a spus Firea.

Rețeaua RADET este "îmbătrânită", a adăugat primarul Capitalei. "Sunt conducte de 40-50 de ani. Nu s-au făcut investiții semnificative", a precizat Firea.

Ea a mai afirmat că Primăria Capitalei plănuiește să atragă fonduri europene pentru RADET.

"Sunt 186 de milioane de euro, fonduri europene, care vor fi obținute de către municipalitate, deci nu de către regie, pentru că am auzit și această ipocrizie publică: 'De ce ați băgat în insolvență RADET-ul? Că pierde fondurile europene'. Este ori o lipsă de cunoștințe, ori o rea-voință să spui așa ceva, câtă vreme aplicantul este Primăria și nu regia", a explicat Firea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ