Fitch: Creşterea economică solidă a României nu este lipsită de riscuri

| 24 aug, 11:21

România a înregistrat încă un trimestru de creştere economică solidă, dar politicile fiscale pro-ciclice şi majorarea semnificativă a salariilor în acest an au dus la creşterea riscurilor de supraîncălzire, potrivit agenţiei de rating Fitch.

PIB-ul României a crescut cu 5,7% în T2, faţă de perioada similară a anului trecut, cea mai mare rată de creştere din Europa, conform datelor Eurostat. În urma acestor rezultate, Fitch a revizuit estimările privind avansul PIB în 2017, la 5,1%, de la 4,8%, iar o nouă revizuire este posibilă în viitor.

De asemenea, agenţia se aşteaptă la încetinirea creşterii în 2018 şi 2019, pe măsură ce impactul politicilor locale se estompează, la o rată de 3,4% în 2018 şi 3,5% în 2019.

Totuşi, creşterea rapidă a economiei româneşti a început să prezinte anumite riscuri la factori externi şi există posibilitatea unei supraîncălziri pe măsură ce rata de creştere a salariilor depăşeşte creşterea productivităţii. În acest sens, BNR estimează că deficitul de cont curent va depăşi 3% din PIB în acest an şi a revizuit şi prognoza privind inflaţia la ultima şedinţă de politică monetară din 4 august.

Tag-uri: Fitch
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ