Florin Cîţu, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: Nu comentez politica de resurse umane a Băncii Naţionale

| 19 mai, 17:44

 

Florin Cîţu a precizat că nu comentează politica de resurse umane a Băncii Naţionale, întrebat miercuri cum vede numirea fostului premier Viorica Dăncilă la BNR.

 

 

„Nu comentez politica de resurse umane a BNR”, a spus Cîţu, miercuri la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat dacă va discuta pe această temă cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, premierul a răspuns: Discutăm multe subiecte importante, dar nu politica de resurse umane.
Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR. Informaţiile iniţiale indicau că aceasta ar fi fost angajată pe postul de consilier al guvernatorului Băncii Naţionale.
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marţi, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. El a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ