Florin Cîţu, după întâlnirea cu Manfred Weber: Nu este nevoie de o optimizare a PNRR

| 15 mar, 18:13

 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că nu este necesară o optimizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

 

 

 

El a avut o întâlnire cu preşedintele Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, conform Agerpres.ro.
"Şi eu, şi Manfred am spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR şi nu este niciun fel de discuţie la nivel european despre o regândire a PNRR în acest moment. (...) Implementarea PNRR înseamnă bani pentru România şi dacă implementăm PNRR atunci, bineînţeles, acei bani vor suplini alte cheltuieli şi vom avea alte resurse. Nu este nevoie de o optimizare a PNRR, este doar de implementare a PNRR şi atunci vor veni acei bani în România. Nu mai avem nevoie de alte resurse. Lucrurile sunt foarte simple. Sunt bani gratuiţi pe care îi primeşte România prin PNRR", a precizat liderul liberal.
Florin Cîţu a menţionat că în discuţiile cu Manfred Weber a fost abordat şi "pericolul" unor "programe populiste de stânga", care să afecteze stabilitatea economică a UE.
"Am vorbit despre investiţii în Uniunea Europeană, dar am vorbit şi despre pericolul ca, în aceste momente, să existe din partea celor de stânga câteva programe populiste, care să pună în pericol stabilitatea economică a UE şi atât PPE, cât şi PNL trebuie să rămână puternice în faţa acestor programe", a spus Cîţu.
Manfred Weber a făcut de asemenea referire la Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că Uniunea Europeană investeşte în viitor şi în procesul de recuperare de după perioada pandemică. El a adăugat că Grupul PPE susţine programul de reformă al României.
"Există două feţe ale monedei. Pe de o parte investiţii, asistenţă de la nivel european, fondul de solidaritate, iar pe de altă parte disponibilitatea de a face reformele necesare. Sunt foarte bucuros că partidul nostru se află în prima linie, pentru a susţine această agendă a reformelor, pentru o Românie modernă, pro-europeană şi competitivă", a precizat Weber.

 

Tag-uri: florin citu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ