Florin Cîţu: ”Este normal să avem o discuţie în coaliţie pe rectificarea bugetară!”

| 26 noi, 18:59

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, că este normal să existe o discuţie în coaliţie pe proiectul rectificării bugetare şi i-a transmis ministrului Dan Vîlceanu că trebuie să fie un gardian al PNRR şi să se asigure că toate reformele din el se vor implementa.

 

O şedinţă a liderilor coaliţiei va avea lor la ora 12.00, înainte de şedinţa Executivului, fiind cerută de preşedintele PNL.
Florin Cîţu s-a aflat la preluarea mandatului MInisterului Fondurilor Europene de către Dan Vîlceanu.
Preşedintele PNL a fost întrebat dacă va fi o discuţie în coaliţie pe tema rectificării bugetare, aşa cum au precizat surse liberale în cursul dimineţii.
”Nu am spus că suint nemulţumit, am spus că este normal să avem o discuţie în coaliţie despre rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate”, a spus el.
Fostul premier a declarat că msiunea sa a fost îndeplinită, şi că  ”a promis oamenilor că vom avea PNRR-ul semnat anul acesta şi vom primi şi banii”.
”Pe 2 decembrie vom primi şi prima sună, 1,89 miliarde de euro. De aici în continuare este misiunea domnului ministru să fie gardianul PNRR şi al reformelor din PNRR, să asigure că tot ce am pus acolo se va face în continuare”, a spus Florin Cîţu.
La rândul lui,Dan Vîlceanu a spus că preia ministerul cu grijă de a închide exerciţiul financiar 2014-2020 şi pentru a deschide toate programele operaţionale 2021-2027.
”Grija noastră a tuturor şi faptul că PNRR trebuie să înceapă să fie implementat. Suntem gardianul PNRR. Vreau să dau un meaj ferm, clar, nu se schimbă nimic în PNRR. În 2023 este momentul înc are poţi face o analiză a proiectelor dar reformele rămân aşa cum sunt. Este important ca partenerii noştri europeni să ştie că ne ţinem de cuvânt”, a arătat el.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ