Florin Cîţu: "Este un an al reformelor. Nu vom reveni asupra măsurilor de austeritate deja luate"

| 02 mar, 19:02

Premierul Cîţu a dat asigurări că nu va reveni asupra măsurilor de austeritate deja luate. Vă reamintim că Guvernul Cîțu a înghețat în acest an salariile profesorilor, cadrelor medicale dar și pensia minimă și punctul de pensie iar majorarea alocațiilor cu încă 20% din vara, cel mai probabil, nu va mai fi acordată de Executiv.

 

"Nu sunt bani", spun la unison cei din guvern. Deficitul bugetar, adică diferența dintre veniturile statului și cheltuieli, este estimat în acest an la 80 de miliarde de lei.
Întrebat dacă este posibil ca anumite decizii luate acum de plafonarea unor venituri, a pensiilor sau alocaţiilor să fie reevaluate în toamnă, premierul Florin Cîţu a spus că nu, nu se va reveni asupra măsurilor de austeritate deja luate, anul acesta fiind un an al reformelor.
"Nu. Am spus foarte clar că anul acesta este un an al reformelor și deciziile pe care le-am luat la începutul anului rămânem cu ele.
1,4 români au fost în șomaj tehnic, în timp ce în sectorul public au crescut salariile așa cum erau promise.
Media Europeană era de trei 3%, în România media a crescut cu 8% au crescut și pensiile au crescut și alocațiile.
În 2021 deja avem un punct de pensie mai mare în medie decât anul trecut, avem alocațiile crescute și în 2021. În rest trebuie să facem acea reformă de care v-am spus, trebuie să legăm performanța de venit în sectorul public", a spus premierul Florin Cîţu la Antena 3.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ