Florin Cîţu: Estimăm adoptarea ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada 16 - 20 august

| 12 iul, 19:19

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a semnat calendarul pentru adoptarea rectificării bugetare, iar în intervalul 16 - 20 august este estimată adoptarea ordonanţei privitoare la rectificarea bugetului de stat. Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că nu poate fi făcută rectificarea bugetară fără a exista consultări în coaliţie.

 

„Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. În acest moment estimăm adoptarea Ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.
Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, la întâlnirea cu primarii de municipii, că are nevoie e implicarea tuturor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene pentru atragerea banilor din PNRR şi a celorlalte fonduri auropene. Totodată, şeful Guvernului a transmis că rectificarea bugetară nu va fi făcută la partid, pe criterii politice.
Tot luni, vicepremierul Dan Barna a precizat că va fi o discuţie în coaliţie privind rectificarea bugetară, iar resursele vor trebui alocate pe zona de dezvoltare şi investiţii deoarece creşterea economică din ultimele luni vine tocmai din faptul că Guvernul şi-a asumat o politică de investiţii foarte activă.
În schimb, fostul ministru al Finanţelor Alexandru Nazare a reclamat, luni, un deficit de 13 miliarde de lei, bani care trebuie găsiţi până la finalul anului. Indiferent de cât de optimist este scenariul economic, creşterea veniturilor nu egalează acest necesar de cheltuieli”, afirmă Nazare care consideră că „este imperativ să facem economii”.
De asemenea, fostul ministru a afirmat că „este o formă de respect faţă de primari să facem bine calculele”, înainte de a le promite bani pentru investiţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ