FMI: Nu suntem în postura de a face Guvernului recomandări privind proiectul Roşia Montană

| 05 noi, 2013

Fondul Monetar Internaţional nu este în postura de a face recomandări Guvernului român privind proiectul Roşia Montană, pentru că acest proiect are implicaţii care depăşesc aria de expertiză a FMI, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul rezident al FMI în România, Guillermo Tolosa.

"Proiectul Roşia Montană are ramificaţii importante care merg dincolo de domeniul nostru de expertiză, este vorba de un impact de mediu. Nu suntem în postura de a recomanda Guvernului ceva", a spus reprezentantul rezident al FMI în România, Guillermo Tolosa, conform Agerpres.

Oficialul FMI a mai afirmat că avantajele economice ale proiectului sunt evidente, iar impactul asupra veniturilor bugetare este de asemenea clar, dar aceste lucruri reprezintă doar o parte a imaginii de ansamblu a proiectului.

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat în 22 octombrie, cu largă majoritate, proiectul de hotărâre care prevede prelungirea termenului de depunere a raportului pe care Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului referitor la proiectul de lege privind măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţii miniere în România.

Tag-uri: FMI, Rosia Montana
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 2013
Calin
lucrurile sunt clare
specialistii de la Comisia Europeana au spus ca nu sunt riscuri de mediu, pentru ca proiectul respecta toate normele europene de mediu. asadar raman doar beneficiile, care trebuie sa intre in economie. insa intai trebuie sa se porneasca proiectul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ