Foloseşti roamingul în UE? De azi ai parte de veşti excelente

| 01 iul, 2014

Tarife roaming. Vom vorbi mai ieftin in tarile din spatiul Uniunii Europene, de la 1 iulie, avand in vedere ca tarifele de roaming in cele 28 de state membre vor scadea cu pana la 55%.

Tarife roaming. Reducerile se aplica in cazul utilizarii planului tarifar de baza (Eurotarif) si sunt cuprinse intre 20-55% fata de cele din prezent, au transmis reprezentantii ANCOM, intr-un comunicat.

Astfel, utilizatorii vor achita maximum 0,19 euro/minut pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut pentru primirea unui apel si cel mult 0,06 euro pentru trimiterea unui mesaj text (SMS).

Cea mai mare reducere este inregistrata in cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la Internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB. Preturile nu includ TVA. "Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligati sa il respecte in cadrul planului tarifar de baza (Eurotarif), dar ei pot sa puna la dispozitia clientilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanta", conform sursei citate.

Citeşte şi: Veste bună pentru toţi clienţii ORANGE

ANCOM le recomanda utilizatorilor sa analizeze oferta furnizorului propriu inainte de a pleca in calatorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveste cel mai bine nevoilor proprii de comunicare.


"Pentru a compara toate tarifele de telefonie si Internet disponibile pe piata in acest moment, utilizatorii pot accesa www.veritel.ro", se arata in comunicat.


Citeşte şi: Europa îşi ia la revedere de la tarifele mari din roaming

Tarife roaming. Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitala, a salutat aceasta decizie. "Tarifele de roaming vor scadea din nou, de la 1 iulie. Reducerea se va resimti in special in ceea ce priveste navigarea pe Internet, unde preturile vor cu 55% mai mici, ajungand la 20 de centi pe fiecare megabyte consumat. Deci, cand veti calatori in interiorul UE, veti putea face toate aceste lucruri la costuri mai mici decat o inghetata", a scris pe Facebook Neelie Kroes.

Comisia Europeana a dat un exemplu: microbistii care, pe perioada Cupei Mondiale, calatoresc in interiorul UE, vor plati de 25 de ori mai putin pentru traficul de date in roaming decat in timpul Cupei Mondiale din 2010.


Tarifele pentru roaming au atins nivelul maxim in urma cu cativa ani, astfel ca UE a inceput sa ia masuri in 2007. Rezultatul este o reducere cu 80-90% a tarifelor de roaming in 2014 fata de 2007, potrivit CE.

"Aceasta reducere masiva a tarifelor pentru serviciile de date in roaming va aduce schimbari majore pentru noi toti in aceasta vara. Nu este insa suficient. De ce trebuie sa existe tarife pentru roaming intr-o piata unica? Pana la sfarsitul acestui an sper sa asistam la eliminarea completa a tarifelor pentru roaming, asa cum s-a convenit - propunerea a primit deja girul Parlamentului, acum fiind randul statelor membre sa pecetluiasca intelegerea", a mai spus Neelie Kroes.

 

 

Tag-uri: ANCOM, roaming
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ