Tarife Roaming: De mâine vom vorbi mai IEFTIN în EUROPA

| 30 iun, 2014

Tarife Roaming. Vodafone România  anunţă reducerea tarifelor standard de roaming, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, începând cu data de 1 iulie 2014.

Tarife Roaming.  Clienţii Vodafone care vor fi în roaming în Europa, în această vară, vor beneficia de opţiunea 'Roaming pe zi' şi reduce tarifele zilnice la convorbiri cu 50%. Opţiunea permite utilizarea minutelor, a SMS-urilor şi a traficului de date incluse în abonament atunci când călătoresc în străinătate.

În iulie şi august 2014, abonaţii Vodafone, clienţi noi şi existenţi, atât persoane fizice, cât şi clienţi business, pot vorbi în roaming cu o taxă zilnică redusa de la 3,99 euro/zi la 1,99 euro/zi.

De asemenea, abonaţii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming în abonament beneficiază de costuri reduse pentru opţiunea 'Roaming pe zi', pot vorbi nelimitat şi folosi traficul de internet inclus ori de câte ori călătoresc în Europa, la o taxă zilnică redusa de la 3 euro la 1,5 euro (TVA inclusă).

Opţiunea 'Roaming pe zi' este disponibilă pentru clienţii Vodafone România care călătoresc în 35 de ţări, astfel: ţări din Uniunea Europeană (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos, Ungaria), dar şi alte state, precum: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Insulele Reunion, Gibraltar, Turcia, Albania sau Elveţia.

'Roaming pe zi' este valabilă şi pentru alte 12 destinaţii din afara Europei, dintre care şi SUA, pentru o taxă zilnică de 6 euro (TVA inclusă)/zi pentru clienţii Vodafone RED care nu au beneficii de roaming incluse, respectiv 8 euro (TVA inclusă)/zi, pentru clienţii altor tipuri de abonamente decât Vodafone RED. Cele 12 destinaţii din afara Europei sunt: SUA, Singapore, Hong Kong, Malaezia, Egipt, Australia, Ghana, Qatar, Japonia, Africa de Sud, India şi Noua Zeelandă.

Din 1 iulie 2014, Vodafone România modifică şi tarifele standard de roaming în conformitate cu Regulamentul de Roaming International impus în UE. Astfel, prin serviciul de roaming Vodafone World, clienţii companiei vor beneficia de un mod de tarifare avantajos. Utilizatorii vor plăti 0,24 euro/minut (TVA inclusă) - pentru un apel efectuat, 0,06 euro/minut (TVA inclusă) - pentru un apel primit, 0,07 euro (TVA inclusă) - pentru trimiterea unui mesaj text. Totodadtă, traficul de date este redus la 0,25 euro/MB (TVA inclusă).

Vodafone România are 487 de parteneri de roaming în 194 de ţări de pe tot globul. Compania are, în prezent, 8 parteneri de roaming de date 4G în 7 tari: Anglia, Grecia, Italia, Noua Zeelandă, Olanda, Portugalia şi Spania.

Serviciile de roaming 4G sunt disponibile fără costuri suplimentare faţă de tarifele de roaming uzuale, pentru utilizatorii Vodafone care călătoresc în cele şapte tari.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienţi, la 31 martie 2014. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Conform Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, utilizatorii români de telefonie mobilă şi internet mobil vor beneficia de tarife reduse cu 20% - 55% pentru serviciile de roaming în călătoriile din spaţiul Uniunii Europene, începând cu 1 iulie 2014, în cazul utilizării planului tarifar de bază (Eurotarif).

"Scăderile tarifare sunt între 20% - 55% faţă de tarifele aplicabile în prezent, astfel că utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/ minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,2 euro/ MB (fără TVA)', se menţionează într-un comunicat al ANCOM.

Autoritatea atrage atenţia utilizatorilor care au serviciul de roaming activat şi se află în ţară, dar în apropiere de graniţă, că este posibil ca telefonul să se conecteze automat la reţeaua ţării vecine (roaming involuntar) şi să vorbească la tarife de roaming, plătind şi pentru apelurile pe care le primesc.

Utilizatorii pot evita aceste situaţii de roaming involuntar dacă: selectează manual reţeaua, solicită operatorilor activarea serviciului de roaming numai la cerere sau dacă verifică reţeaua în care se află telefonul, înainte de a utiliza aparatul. Lista localităţilor identificate de ANCOM ca având un risc potenţial de intrare în roaming involuntar poate fi consultată pe pagina de internet a instituţiei, se mai arată în comunicat.

Tag-uri: ANCOM, roaming, Vodafone
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ